donderdag, februari 28, 2008

Mijn stad is top

In Almere zijn diverse projecten voor verstandelijk beperkte mensen. Zo kennen we al jaren zeer positieve projecten als Tante Truus en Catering De Huzaar.
Toch zijn er nog Almeerders die moeten neuzelen over het kleinste dingetje en er alles aan doen om de spontane (want niet geremd door de aanpassingsgedachte van menig verstandelijk onbeperkte mens) mensen met een verstandelijke beperking in het gareel te krijgen conform hun, al is het niet verstandelijk, beperkte geesten.

Dit alles ondervond ook de 24-jarige verstandelijk beperkte Niels Blenderman. Zijn werk met als titel "7 Spinnen" is geweigerd door buurtcentrum De Cartoon. Het is te agressief.
De beperkte geest die de arme Niels op zijn ziel trap was de beheerder van het buurtcentrum, Ron van Dijk. De grote spinnen zouden volgens hem agressief overkomen en niet passen binnen de (geitenwollensokken) huisstijl van het centrum. Deze huisstijl mag namelijk slechts vertegenwoordigd worden door Suske en Wiske, Flipje, Willie Wortel en Eppo.

De moeder van Niels, Astrid Blenderman, is verontwaardigd en de gemoederen zijn inmiddels zo hoog opgelopen dat het Ron dusdanig heet onder de geitenwollen-sokken wordt dat de geur zich stilaan door de Stripheldenbuurt begint te trekken. Temeer daar Astrid, terecht, opmerkte dat Lucky Luke wel het centrum is binnengekomen, al rokend nog wel alsof dat een voorbeeld is voor Almere.

Geen opmerkingen: