dinsdag, februari 28, 2006

B.B. (Britney Burka)

De Tweede Kamer wil 'vrouwonvriendelijke' videoclips aan banden leggen. Een kamermeerderheid van CDA, VVD en PvdA maakt zich zorgen over het effect dat de muziekclips met schaarsgeklede vrouwen hebben op jongeren.

Is dat nou weer niet erg preuts van die moraalridders in Den Haag?
Kijk van Balkenende had ik zulke opmerkingen wel verwacht, maar Wouter Bos die altijd zo "modern" wil lijken blijkt al net zo te zijn.
Nee, dan die terroristen die net iemand de strot door willen snijden, beelden van levende opblaaspoppen en alle andere dagelijkse ellende, dat is goed voor jongeren zeker?
Maar Britney Spears moet voortaan als non in beeld, of misschien nog beter; trek alle vrouwelijke popartiesten burka's aan, daar worden de jongeren beter van.

maandag, februari 27, 2006

Ban op Allah bij Yahoo

Iedereen mag een emailadres bij Yahoo aanmaken, met uitzondering van Allah.
Ed Callahan heeft hier ook last van, want het blijkt dat ook hij geen emailadres op zijn naam mag aanmaken, daar er het woord allah in voorkomt. Yahoo heeft inmiddels verklaard dat dit veranderd zal worden en voortaan ook Allah een emailadres kan krijgen.
Dan moet het met Ed Callahan ook wel goedkomen.

zondag, februari 26, 2006

Vaarwel KPN

Een super vinding voor mensen die veel bellen, vooral met het buitenland en dit gratis willen doen: Skype. Je belt via de computer en kunt praten met bijvoorbeeld een headset of een speciale telefoon. Als de ander ook Skype heeft bel je gratis. Heeft de ander geen Skype dan kost het 1,7 cent per minuut in heel Europa, dus ook nog heel goedkoop.
Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, ondanks dat ze miljoenen inschrijvingen per dag hebben, dus hebben wij het even geprobeerd. Wij konden een Skype telefoon kopen bij Office centre voor EUR 65,-. En Michael heeft het gelijk geprobeerd met zijn vader in Belgie. En inderdaad het werkt! Dit betekent dat Michael's vader nu dus gratis met al zijn familie in Griekenland kan bellen. En ook al hebben mensen waar je naar belt dus geen Skype, 1,7 cent per minuut is een prijs waar KPN niet tegenop kan.

Je kunt ook een leuke Weemee maken zodat ze aan de andere kant een beeld van je krijgen, zo kun je jezelf bijvoorbeeld afbeelden met een aureool of onder water, etc.

Wel is het even puzzelen om de instellingen goed te krijgen als de ander ook Skype heeft. Michael's vader had een headset gekocht, maar toen dat nog niet goed was ingesteld klonk hij als Nemo in een verre zee.
Maar als dat eenmaal is verholpen heb je ook wat, zeker als je vaak naar het buitenland belt.

zaterdag, februari 25, 2006

Hypochondrie

De vogelgriep rukt op en komt steeds dichterbij. Steeds vaker wordt ook in zwanen etc. de voor mensen gevaarlijke variant H5N1 aangetroffen. Nu zit het water waar wij aan wonen vol eenden en zwanen die zich nog steeds kiplekker lijken te voelen (of mag je zulke uitdrukkingen nu niet meer gebruiken?), maar mocht het hier nog eens uitbreken dan hebben wij gewoon de H5N1 op ons terras en eigenlijk dan ook in de woonkamer.

Nu weet ik wel dat het niet zomaar overspringt, maar wij gaven wel altijd de planten op het terras water met het vieze water van de zwanen. Ook het water van de vissen wordt ermee aangevuld, misschien hebben wij dus straks de eerste vissen met vogelgriep? In ieder geval zullen wij dat water (voor de zekerheid) maar niet meer gebruiken.

Misschien lijd ik aan hypochondrie, maar elke dag kijk ik toch even of de heren en dames zwaan en eend zich nog allemaal goed voelen en slaak ik toch weer een zucht van opluchting als ik ze vrolijk kwetterend zie rondzwemmen.

vrijdag, februari 24, 2006

Schappi das tote krokodil

MERELBEKE - Een 23-jarige Nederlander riskeert achttien maand cel omdat hij een vrouw deed geloven dat een zalfje met krokodillenbloed haar relatie zou redden. De vrouw uit Merelbeke betaalde de man 15.000 euro opdat die naar Afrika zou kunnen reizen en daar een krokodil ritueel te offeren. Daarna diende ze wel klacht in, zodat de Nederlander voor de Gentse correctionele rechtbank verscheen voor oplichting. De rechter doet uitspraak op 8 maart. (NDC)

Typisch een gevalletje klok horen luiden.....want wetenschappers in Australie hebben wel degelijk aanwijzingen dat krokodillenbloed mogelijk veelbelovend is in de zoektocht naar nieuwe en krachtige antibiotica voor de bestrijding van ziektes bij mensen. Het gaat dan niet om relaties en psychische ziekten (je zou kunnen zeggen dat de vrouw daar toch aan lijdt met zoveel naiviteit) maar om puur lichamelijke ziekten.

Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat bepaalde antilichamen in krokodillenbloed in staat waren bacteriën te doden die resistent waren voor penicilline, zoals stafylokokken. Ook blijkt het reptielenbloed veel effectiever tegen HIV.

Helaas zullen er als deze trend doorzet niet veel Schnappies meer in leven blijven.

donderdag, februari 23, 2006

Shit happens

Iedereen kent waarschijnlijk de ergernis wel van de ontdekking dat het toiletpapier op is op het cruciale moment, maar dat dit tot de dood kan leiden hebben er vast nog niet veel meegemaakt.
Kenneth Matthews uit Florida wel helaas, in een weekend had hij zwaar getafeld en kon nog net het toilet halen, tot hij erachter kwam dat het toiletpapier op was. Vanaf het toilet riep en zeurde hij om toiletpapier tegen zijn huisgenoot Franklin Crow. Het geruzie ging nog wat door door een dichte wcdeur, waarna Franklin de deur opende en met een hamer op Kenneth begon te timmeren tot Kenneth dood neerviel.
Dat noem ik nog eens van de pot gerukt.

woensdag, februari 22, 2006

Het kan in Almere

Kijk dat is nu eens leuk; Almere loopt weer eens voorop in nieuwe ontwikkelingen/mogelijkheden.
Almere gaat de komende 3 jaar kleine winkeltjes aan huis toestaan.

De winkels mogen maximaal 25 vierkante meter groot zijn en de bewoner moet tevens de winkelier zijn. Verhuur van de winkelruimte is niet toegestaan.
Dit is nooit eerder in een gemeente in Nederland voorgekomen.

Echt geweldig, het biedt veel mensen nieuwe mogelijkheden, met name voor vrouwen denk ik dan, maar ook voor andere mensen die geen baan kunnen vinden kan het een geweldige nieuwe uitdaging zijn.
Lijkt mij ook erg handig dat je, als je iets vergeten bent, dat nog snel even bij de buren kan gaan halen. Tevens kan het een sociaal aspect hebben, eenzame en oudere mensen kunnen dan, zonder drempel, toch even langs bij de buren. 9 Van de 10 keer ken je je buren niet eens in Almere.

dinsdag, februari 21, 2006

De aanhouder wint

Was ik van de week blij een tentamen met goed gevolg afgelegd te hebben, de 72 jarige Shiv Charan uit India gaat voor de 37e keer zijn middelbare school examens doen. Hij kan niet trouwen voor hij het gehaald heeft, maar heeft goede hoop dat het nu wel zal lukken en hij dus eindelijk kan trouwen.
Shiv was 35 toen hij in 1969 voor het eerst het examen deed.
Inmiddels ziet men hem bij elk examen aan voor een ouder of bewaker.
Shiv blijft optimistisch, ieder keer weer, ik hoop zijn, inmiddels bejaarde bruid ook.
Zij krijgt in ieder geval, als hij het haalt, een man met een ongelooflijk doorzettingsvermogen.

maandag, februari 20, 2006

Riders on the Storm

Sta je eens niet in de file, rijdt het lekker door, doemt er plotseling een klein autootje voor je op, in slakkegang, nog net kun je vol in de rem, waarna je nog een boze blik uit het autootje staat te wachten. Bijna altijd is dit dan een boze blik vanonder een grijs kapsel vandaan.

Niet alle bejaarden gedragen zich zo, zaterdag is er namelijk een bejaarde wegpiraat opgepakt op de A6 die maar liefst 180 km per uur reed, rechts inhaalde en alle stoptekens van de politie negeerde. De 79 jarige vrouw heeft de politie urenlang beziggehouden.
Toen zij uiteindelijk door 2 motoragenten tot stilstand kon worden gebracht, moest zij terstond haar rijbewijs inleveren en moest zij verder met looprek.

zondag, februari 19, 2006

Respect

Wat sommige mensen misschien zal verbazen, ook wij hebben Arabische vrienden. Hele goede vrienden. Jaren geleden ontmoetten wij de kunstenaar Raed Selman en zijn huisgenoot Mario Mascini. Raed komt uit Libanon en aanvankelijk bestond ons contact dan ook voornamelijk uit discussies over de status van Israel. Al gauw bleek dat Raed een heel eigen kijk op de wereld heeft, Raed ziet altijd het goede in mensen en vindt dat iedereen elkaar met respect moet behandelen. Zelf brengt Raed zijn principes goed in praktijk en met name via zijn schilderijen probeert hij dit aan anderen over te brengen. Hieruit is onze vriendschap met Raed ontstaan.

Sinds kort woont Raed bij ons in de buurt en zijn zijn vrouw Zeina en hun kinderen overgekomen uit Libanon. Ook Mario woont nog steeds bij hem in huis. Gisteren was het tijd om kennis te maken met Zeina en de kinderen. Wij hadden een fantastische avond en Zeina had een heerlijke Libanese maaltijd voor ons bereid.
Binnenkort zal er naast zijn galleries in Amsterdam en Marbella een gallerie bij hun huis komen, zodat ook Almeerders zijn werk kunnen komen bewonderen. Ik zal jullie laten weten als het zover is, want het is echt de moeite waard daar eens naar te gaan kijken. Kun je zo lang niet wachten dan kun je ook de gallerie in Amsterdam bezoeken:
Blauwburgwal 13 hs
1015 HS Amsterdam
Telefoon: 020-3200900

Raed wil dat dat alle culturen en naties met elkaar leren communiceren. : "I search for mythology in human beings. We have to search of ourselves in order to be able to communicate and to be able to reach a degree of peace together".





Circle of Life van Raed Selman



vrijdag, februari 17, 2006

Met religie valt niet te spotten

Opus Dei heeft in 2004 al hun mening over "de Da Vinci Code" van Dan Brown gegegeven.
Nu het boek verfilmd is (17 mei premiere in Cannes) laten de papen van Opus weer van zich spreken.
Dit gaat niet door middel van het verbranden van vlaggen, oorlogsverklaringen of een totale ban, maar netjes via de media. Zo zien wij het graag!

De verklaringen op hun website zijn ook niet eens zo vreemd. Er wordt in benadrukt dat het boek van Dan Brown een roman is en dus niet op werkelijkheid gebaseerd. ik ben het met Opus eens dat het vreemd is dat zo veel mensen het boek voor werkelijkheid aannamen. Bijna iedereen heeft het boek gelezen en dus weet de hele wereld nu alles over de geschiedenis van het christendom, de katholieke kerk en organisaties als Opus Dei.
Het moet gezegd het is knap van Dan Brown om een roman zo te schrijven dat iedereen het voor waarheid aanneemt.

De Da Vinci Code gaat over de zoektocht naar de Heilige Graal en speelt zich af in deze tijd. De auteur suggereert dat de rk-leer een opsomming van verzinsels is. Jezus zou in werkelijkheid gehuwd zijn met Maria Magdalena. Samen met haar verkondigde Hij het Rijk van een mannelijke én een vrouwelijke god. Herhaaldelijk verwijst Brown naar feitelijke personen en organisaties, waaronder ook het Opus Dei en diens stichter Sint Jozefmaria.

Volgens het Opus Dei missen de beweringen over Jezus Christus, Maria Magdalena en de kerkgeschiedenis "elke ondersteuning van vooraanstaande wetenschappers". "Het boek populariseert het idee dat de Romeinse keizer Constantijn, om politieke beweegredenen, de leer over de godheid van Jezus heeft verzonnen. De geschiedenis laat echter duidelijk zien hoe het geloof in de godheid van Christus zowel in het Nieuwe Testament als in de vroegste christelijke geschriften kan worden aangetoond."
Daar hebben ze wel gelijk in. Helaas zijn er ook weer niet zoveel bronnen dat alles uit die tijd vast ligt. Er staat bijvoorbeeld nergens hoe de relatie tussen Jezus en Maria Magdalena werkelijk lag. Het kan best zijn dat ook hun tijdgenoten niet precies weten hoe die relatie lag.
Zo is dat met veel bronnen, er kan wel wat aangetoond worden, maar dat brengt lang niet zoveel feiten naar boven als de kerken ons willen doen geloven.

Net als dat de bronnen uit de vroeg christelijke geschiedenis niet duidelijk zijn, zijn ook de bronnen over Opus Dei dat niet. Zelf presenteren zij zich niet als sekte en doen zij alsof ze gewoon een soort gebedsclubje zijn van de katholieke kerk. Dat lijkt mij ook niet juist te zijn. Al jaar en dag zijn er speculaties over de praktijken van Opus Dei en blijkt de organisatie een onneembare vesting. Natuurlijk lijkt alles op hun website heel gewoon en regulier, maar dat kan ik toch ook niet echt geloven.

Het Opus Dei werd op 2 oktober 1928 in Madrid gesticht door de heilige Jozefmaria Escrivá. Bijna 84.000 personen uit de vijf werelddelen zijn op dit moment lid van de prelatuur (vgl. Annuario Pontificio, 2000). De prelaatzetel, met prelaat-kerk, is in Rome.

Enkele getuigenissen van leden bezorgen mij wel rillingen over mijn rug:
  • Het is een geweldige hulp, het geeft me vleugels. Het is eigenlijk zo dat de wil van God beantwoordt aan je diepste verlangens: je man en kinderen gelukkig maken, dienstbaar zijn aan de anderen door je werk, enz. De geestelijke vorming die ik ontvang, helpt mij om mezelf hogere eisen te stellen, waarvan de mensen om mij heen als eersten de vruchten plukken: niet klagen, geen kritiek leveren, werken zonder de hoop te op te geven, blij zijn, geduld, nederigheid enz.
  • Over the past few months, faced with many difficult circumstances, especially at work, whether for big problems or small ones, I always trust Saint Josemaría and pray to him. I put him out of my life for several years; today I am always with him and trust his grace.

Mensen die eruit zijn gestapt (ze leven nog, dus je kunt er kennelijk wel uit) geven wel een aantal negatieve aspecten over de opussen:

  • The Fascist ideology in Escriva's teachings. The fundamentalism.
  • The intolerance towards other religions.
  • The dishonesty.
  • The danger inherent in the undemocratic structure of blindly following orders.
  • The danger inherent in the psychological control they have of their members due to the ``weekly chat'' where they have to tell the innermost details of their souls to their spiritual leaders.
  • The aggressive and manipulative way in which they try to catch new members.
  • The evil character of the founder.
  • The fact that they do not reveal their true goals and keep a lot of material secret from the public.
  • The smug thinking of belonging to an elite

donderdag, februari 16, 2006

Geluk en vrienden

Stuur een kettingmail nooit maar dan ook nooit door, tenzij je eenzaam bent en wel wat post en telefoon wilt ontvangen. Het kan je nog jaren overlast bezorgen. Zelf stuur ik nooit kettingmail door, vanzelfsprekend rusten er dan inmiddels ook diverse vloeken op mij en zal ik ook niet rijk worden.

Marian Dalle uit Zeebrugge kan erover meepraten, zij heeft nooit meer rust en wilde dat zij eenzaam was, vooral zonder vrienden. Uit alle windstreken wordt zij gemaild en gebeld en dit al 3 lange jaren.
'Ik vraag u, smeek u alstublieft, zend deze e-mail door aan iedereen die u kent, alstublieft. Mijn vijftienjarige dochter, Broshar, is sinds oktober 2003 vermist. Het vraagt alleen 2 seconden om deze mail door te sturen... We hopen echt dat u ons kunt helpen. Marian Dalle, Zeebrugge.'
Daaronder volgt het telefoonnummer en emailadres op haar werk.
Dit alles terwijl Marian helemaal geen vermiste dochter heeft, gelukkig is en tevreden met het geld dat zij heeft.

Ondertussen heeft de Glaverbelbediende een idee hoe haar persoonlijke gegevens in de oproep terechtkwamen. "Ik heb ooit eens zo’n missing persons-mail doorgestuurd. Hij zat in de inbox op mijn werk. Als ik van daaruit e-mails verstuur, komt automatisch mijn naam en rechtstreeks telefoonnummer onder het bericht te staan. Wellicht heeft een of andere onverlaat het ene aan het andere geplakt."
Maar anderen beweren dat het niet om een ongelukje gaat en dat de dader de bedoeling had zo veel mogelijk e-mailadressen te verzamelen om ze later met spam te kunnen bestoken. Een hoax dus, maar toch niet helemaal. Broshar bestaat immers echt. Het is de achternaam van een zekere Jessica Elaine, die in juli 2003 samen met haar vriendje verdween in Iowa Falls in de VS. Volgens Vermist, een programma op de Nederlandse zender Tros, vertaalde een jongen uit Gelderland de mail in het Nederlands. Hij beweert zelf te zijn geschrokken van de proporties die het bericht heeft aangenomen en heeft zich al uitgebreid geëxcuseerd.

Dus...bezint eer ge begint................

woensdag, februari 15, 2006

Dracula in de politiek

Mocht iemand nog twijfelen aan de bedoelingen van Hamas, dan maken 2 videobanden daar nu definitief een einde aan.
Hamas bracht na de verkiezingen 2 videobanden uit:
Een is gericht aan de joden en vertelt dat Hamas het bloed van de joden zal drinken als ze niet uit het land van de moslims (?) weggaan. De video toont Idham Ahmed Majila en Maumin Rajab Rajab, die zichzelf opbliezen op het Karni kruispunt in 2004. Hun boodschap: "Wij zullen jullie overal achtervolgen. Wij zijn een bloed-drinkend volk en wij weten dat er geen beter bloed is dan het bloed van joden. Wij zullen de dorst van onze kinderen met jullie bloed lessen".

Voor wie nog niet kotsmisselijk is, is er nog een deel 2, die laat een moeder zien die haar zoon helpt bij het voorbereiden van een zelfmoordaanslag. Het eind laat een afscheidsscene zien waarin de moeder hem in zijn explosieve vest helpt. Op de achtergrond is een lied te horen
"O beloved mother, my mother. Don't cry for us."

dinsdag, februari 14, 2006

Flitsende fietsers

Als je in Nijmegen van de snelweg komt moet je eerst een woud van flitspalen trotseren om welke bestemming dan ook te kunnen bereiken. Dit gaat bij mij en vele anderen nog wel eens fout, een mooie inkomstenbron voor de stad. Een stad waar Groen Links een belangrijke vinger in de pap te brokkelen heeft, vreemd dat die geld willen ontvangen van zoiets, in hun ogen, monsterlijk vervuilends als de auto.

Onder aanvoering van Wouter van Eck heeft Groen Links nu iets bedacht om de autorijder een echte nekslag toe te brengen in Nijmegen; de verkeerslichten in Nijmegen moeten zo worden afgesteld dat fietsen sneller gaat dan autorijden!
Eigenlijk is dat al zo met al die flitspalen, maar volgens mij wordt dit nog een graadje erger. Je moet bij elk verkeerslicht al enorm oppassen dat je die linkse rakkers, die zich prompt altijd voor je auto opstellen, niet van hun bontgeverfde fietsen rijdt.
Nee, het wordt fijn in Nijmegen, kan ik voortaan nog een half uur eerder van huis.
Lichtpuntje is dat de linkse activisten de verkiezingen eerst nog moeten zien te winnen daar, dus kom op alle rechtse, milieuvervuilende, autorijders, laat je stem gelden! (Helaas mag ik niet stemmen in Nijmegen).

zondag, februari 12, 2006

Valentijn op Gulliver's eiland

Dit weekend besloten wij valentijn te gaan vieren, op Ameland in de plaats Nes. Een eiland waar wij nog niet eerder waren.


Het is niet erg ver, maar wel erg anders is ons gebleken. Het is verbazingwekkend dat het nog Nederland wordt genoemd. In de winter gaan er ook maar 4 boten, het is dan ook niet verwonderlijk dat de 3500 inwoners behoorlijk geisoleerd leven. In de zomer krijgen ze er 40.000 bezoekers bij, nu in februari waren er slechts een handjevol bezoekers.

De vriendelijke taxichauffeur die ons van de boot haalde, had gelijk wat leuke tips voor ons, niet al te slim van hem zoals bleek. Hij wees ons een leuk restaurantje, waar wij direct heel enthousiast over waren, helaas voor hem op loopafstand van ons hotel. Een beetje beteuterd gaf hij ons nog een kaartje van een leuk restaurant, aan de andere kant van het eiland, waar hij ons best naar toe wilde brengen.

Al wandelend door Nes zagen wij dat de bevolking enkele opvallende kenmerken en gelijkenissen vertoonde. Onze taxichauffeur moet veel familie hebben, want ze leken allemaal op de goede man. Wij zagen zelfs een standbeeld van onze taxichauffeur, maar dat bleek de in Nes geboren kardinaal De Jong te zijn.
De bevolking heeft het formaat van reuzen.


Ons gevoel in het buitenland te vertoeven werd nog versterkt doordat wij de taal niet spraken en dit wederzijds nogal voor communicatieproblemen zorgde. Zo probeerde ik het leuke restaurantje te reserveren, maar de man aan de andere kant van de lijn begreep er niets van en dacht dat wij iets wilden komen eren of zo.

Gelukkig was er 's avonds toch nog een tafeltje vrij bij Het Witte Paard.Wij werden allervriendelijkst ontvangen door de reuzinne uitbaatster en hebben voortreffelijk gegeten.

Na nog wat drankjes ter afsluiting besloten wij ons in het uitgaansleven van Nes te storten. Dit was een feest van herkenning voor ons, daar het leek of wij 20 jaar terug in de tijd waren beland. George Baker en Abba zijn er nog ware sterren. Opvallend was, tot blijdschap van Michael, het opvallend grote assortiment Belgische bieren. De jongeren op het eiland praten over Amsterdam als een ver en futuristisch oord waar het leven dag en nacht doorgaat. Het grootste nieuwsfeit dat iedereen (waarschijnlijk nog jaren) bezighield waren de gestrande schoenen op Terschelling.


Na een zeer kort nachtje in ons hotel Zeewinde, moesten wij na een wandeling helaas alweer met de boot mee. Met ons de andere bezoekers, zodat wij de 3500 inwoners weer vredig achterlieten in hun isolement.

vrijdag, februari 10, 2006

Pappie en Kokkie

SOEST - Kokkie Gilles, sinds de oorlog persoonlijk assistente en vertrouwelinge van prins Bernhard, is overleden. Ze stierf zondag in Soest, 87 jaar oud.

Met haar weer een kans om nu eens achter de waarheid te komen van de koninklijke soap. Was Kokkie echt de maitresse van Bernhard? De speculaties over een eventuele buitenechtelijke relatie komen voornamelijk van Margarita, op zichzelf een onbetrouwbare bron. In de omstreden interview-reeks aan weekblad HP De Tijd vertelde Margarita over Gilles: "Zij zat in een auto naast mijn grootvader en mijn grootmoeder kwam daar in haar eigen auto achteraan. Dat vonden wij als kinderen al heel vreemd."
Ik kan mij daar ook weinig bij voorstellen, zie je het voor je? Juliana in die auto er achteraan?

Smakelijk detail is wel dat Prins Bernhard, die thuis 'pappie' werd genoemd, en Kokkie Gilles in de privésfeer grappen maakten met hun namen. Ze zouden zich samen wel gekscherend 'Pappie en Kokkie' hebben genoemd.
Je weet nog wel, het oude jeugdsentiment duo:
Toet toet boing boing Kokkie en Peppie, Peppie en Kokkie, hopla eruit. Allebei opstaan, he haast je reppie, Kokkie en Peppie, opstaan luie Peppie. Toet toet boing boing Kokkie en Peppie, Samen ontbijten, Kokkie maakt brood, Peppie een eitje, Kokkie het doppieMaar koppie, koppie, tok tok tok tok. Toet toet boing boing Kokkie en Peppie centjes verdienen, hup naar de wal Kokkiee een schop en Peppie een scheppie, Peppie zegt hoek om en Kokkie een knal. Boing boing toet toet Peppie en KokkiePeppie en Kokkie, Peppie en Kokkie, Peppie en Kokkie .

Toen Bernhard overleed was er in het paleis een grote ruimte vol kransen, veelal witte chrysanten en witte anjers. 1 Klein kransje droeg een lint met daarop 'van kokkie' . Dat zegt natuurlijk ook niet veel.
Er is helaas niets bekend over memoires van Kokkie. Dat had weer eens smullen geweest voor altijd nieuwsgierige mensen zoals ik.
Enige hoop op wat meer details zijn nog dat zich nu een kind zal melden dat claimt van Pappie en Kokkie te komen.

donderdag, februari 09, 2006

Proletarisch dienstverlenen

Met winkelen doe je mij, i.t.t. veel vrouwen, geen plezier. Ik haat het om winkel in winkel uit te slenteren. Het liefst ga ik naar een winkel en sta een paar minuten later weer buiten, dat geldt ook voor kleding. Gelukkig is Michael gek op winkelen en heeft een goede smaak, zodat hij ook graag voor mij gaat winkelen. Voor grote aankopen die wij moeten overleggen gaat hij naar diverse winkels, maakt foto's , dan overleggen wij thuis en gaat hij het wederzijdse goedgekeurde item halen.

De Nieuw Zeelandse Amy Adams is een van die vrouwen die gek is op winkelen. Helaas vergeet zij nogal eens te betalen. Een vindingrijke winkeleigenaar heeft dat op ludieke wijze opgelost. Hij maakte een groot pamflet waarop hij een foto plaatste van Amy met daaronder "Lucky Shopper"; Amy zou een grote prijs gewonnen hebben en moest zich melden bij de shop om haar prijs te kunnen ontvangen. Blij verrast meldde Amy zich bij de shop, waar zij helaas werd ingerekend en later veroordeeld tot 40 uur dienstverlening en een boete.

woensdag, februari 08, 2006

Snoepreisje

Afgelopen maandag hebben Pechtold en Verdonk een geheim en geheimzinnig bliksembezoek gebracht aan Aruba. Wat de precieze reden van hun bezoek was werd niet duidelijk. Het enige dat naar buiten kwam was: “Gezamenlijk is vandaag besloten dat Dimas (Departement van integratie, beleid en toelating van buitenlanders) de enige toelatingsorganisatie wordt".
Dat hadden ze toch ook wel telefonisch kunnen bespreken? Van video conferencing hebben ze zeker nog niet gehoord. Het is ook niet dat beiden in Nederland geen werk meer te doen hebben.
Ik kan hieruit niet anders concluderen dat ze wel zin hadden in een beetje zon.
Verdonk is inmiddels vertrokken maar Pechtold kon er geen genoeg van krijgen en is doorgereisd naar Curacao.

dinsdag, februari 07, 2006

Werken aan je toekomst

Terwijl de rest van de wereld zich alleen nog maar druk kan maken om een paar cartoons, zijn er jongeren die in deze tijden gewoon rustig aan hun toekomst werken.
Zo wil een 15 jarige jongen uit Doetinchem graag buschauffeur worden. Jarenlang reed hij mee met buschauffeurs en vroeg hen het jasje van het lijf. In november 2005 vond hij zichzelf volleerd, pakte hij de bus en pikte de passagiers bij de diverse haltes op. Uiteindelijk is hij opgepakt, omdat het niet gewaardeerd werd. De passagiers hebben overigens nergens over geklaagd, die oudjes dachten alleen "de chauffeurs van tegenwoordig worden toch ook steeds jonger".

Vastbesloten als de jongen is is hij maandagavond verder gegaan met zijn chauffeurstaken en reed naar de Veluwe. Helaas is hij nu opgepakt en in de cel gezet. Misschien kan hij nu beter denken aan een toekomst als gevangenbewaarder?

maandag, februari 06, 2006

Digi ergernissen

Soms heeft een mens een beetje geluk.
Waren wij al weken verstoken van televisie, omdat Digitenne het maar niet voor elkaar kreeg onze ontvangst te herstellen, is alles uiteindelijk in een uurtje opgelost.
Niet door Digitenne, daar vinden ze het heel normaal dat je 2 abonnementen hebt en geen ontvangst.
Boos ging Michael naar BCC met de decoders van Digitenne, misschien dat er iets met de decoders aan de hand was en zij het op konden lossen. Helaas was er niets met de decoders en zou het gehakketak met Digitenne dus nog enige tijd aan moeten houden.
Daar had Michael geen zin in, dus informeerde hij naar digitale tv van KPN. Dan moesten wij wel weer eerst 2 nieuwe decoders kopen voor maar liefst 179,- euro.
Toen kreeg de verkoper een lumineus idee, want net deze zaterdag was er een nieuw filiaal geopend van BCC en daarom waren de 2 decoders alleen deze dag geheel gratis!
Tevens zijn de abonnementen veel goedkoper dan bij Digitenne.
Zo zijn wij toch weer tevreden tv kijkers geworden, nu de programma's nog.

vrijdag, februari 03, 2006

Dode Rode Zee

Het leven is toch onrechtvaardig. Ga je op bedevaart naar Mekka, het is niet eens vrijdag de dertiende maar kom je toch om op een schip in de Rode Zee.
Zo zie je maar, je lot kun je niet onlopen, ook niet met behulp van Allah.
Het is nog niet bekend hoeveel doden er zijn, maar het zullen er wel veel zijn met ruim 1300 opvarenden. Gelukkig stuurt Engeland een schip om te helpen....alleen dat duurt 1,5 dag voordat dat er is, dan is het waarschijnlijk niet meer nodig.
In en in triest en het is niet de eerste ramp in en/of boven de Rode Zee, ze hadden die beter de Dode Zee kunnen noemen.

Bloggen met gevaar voor leven

Deze week is er een opmerkelijke gast in Israel; Hossein Derakhshan. Hossein is een Iranier die gevlucht is naar Canada om te kunnen blijven bloggen. Is bloggen voor ons meestal gewoon een leuke bezigheid, in landen als Iran is het de enige manier om de wereld te laten zien dat ook in Iran mensen wonen die het niet eens zijn met de Iraanse regering. Het zijn mensen die gehoord willen worden door de wereld. Mensen die de mond gesnoerd wordt door een regering die zich voordoet of ze voor God speelt maar de duivel vertegenwoordigt.

Sinds Hossein begon met zijn blog Hoder in Iran in 2001 zijn er maar liefst 700.000 blogs gestart in Iran. Het merendeel wordt geblokkeerd door de Iraanse regering. Hossein wordt gezien als de godfather van de Iraanse blogcultuur. Sinds hij begon heeft hij vele landgenoten gestimuleerd hun stem te laten horen via bloggen en vele tips gegeven om de blokkeringen van sites te omzeilen. Helaas zijn er velen van hen opgepakt door de regering en brengen nu hun leven, voor zover ze dat nog hebben, door achter de tralies, zonder computer.

Een van de grootste dromen van Hossein was om Israel te bezoeken, een droom die deze week is uitgekomen. Hossein geeft diverse interviews, geeft lezingen aan Israelische universiteiten, praat met joodse ex-landgenoten die in Israel wonen en probeert waar hij maar kan zijn denkbeelden te promoten. Hij wil een dialoog tussen Israel en Iran, een dialoog die alleen via internet met gewone mensen gevoerd kan worden. Iran verzwijgt volgens Hossein dat er een deel van de Iraniers is die niet tegen Israel is en die zelfs vriendschappelijke banden wil met Israel. Volgens hem zou het merendeel zo denken in Iran, ware het niet dat de bevolking van kinds af aan al gehersenspoeld wordt. Zijn doel is de apathie onder de Iraanse jeugd te doorbreken en te laten zien dat je andere standpunten mag en kan hebben.

Kritiek op Hossein is natuurlijk wel dat hij nu makkelijk praten heeft, want niet in Iran woont, jongeren die zijn ideen navolgen lopen het risico gearresteerd te worden en zelfs ter dood veroordeeld.
In ieder geval zet Hossein aan tot nadenken. Je kunt je gewoon niet voorstellen hier dat iemand je zoiets zou verbieden als bloggen of websites bezoeken.

donderdag, februari 02, 2006

Dresscode rechtbank

In de rechtzaal is het sinds jaar en dag al zo dat voor rechters, magistraten en advocaten een dresscode geldt; een toga met witte bef. Dit is om te waarborgen dat een partij een onbevoordeeld proces krijgt. De toga dient hier om onderscheid te voorkomen in kleding, religieuze tekens en afkomst. Iedere rechter, maar ook iedere advocaat, draagt de toga zodat een partij in een geding niet bevoordeeld of benadeeld wordt door de kwaliteit van de kleding van de rechters of advocaten, de uiting van geloofsovertuiging door een van deze. Ieder is zijns opponents gelijke qua uiterlijk vertoon.

Sinds vandaag geldt blijkbaar ook een dresscode voor de gedaagden.
Mohammed B. had vandaag gekozen voor een sfeervolle zwarte dress met bijpassende geblokte theedoek. Avi C. had een stemmig blauw keppeltje op en voor de gelegenheid een lange baard opgeplakt, met dit laatste had ook Mohammed B. bij eerdere zittingen al veel succes.
Voor zover bekend was Holleeder nog niet op de hoogte van de nieuwe dresscode voor gedaagden en kwam gewoon als zichzelf, wat hem zeker niet de originaliteitsprijs oplevert.

Ideale vrouw

Als je als vrouw een beetje aan de ideale maten wilt voldoen zit er voor veel vrouwen niets anders op dan ongezond weinig eten.
Nu kan ik al niet begrijpen dat iemand daar aan wil voldoen, want wie legt de norm op van wat mooi en niet mooi is? Dat kun je ook zelf doen en dan is het heel wat gemakkelijker om aan de eisen te voldoen. Je bent dan namelijk altijd goed zoals je bent en kunt lekker eten wat je wilt. (en niet te vergeten drinken).

In Duitsland is het trieste dieptepunt van "de juiste maten" nu wel bereikt. Middelpunt van alle commotie is het tv-programma 'Wie wordt het nieuwe topmodel van Duitsland?'. Daarin gaat Heidi Klum, presentatrice en voormalig internationaal topmodel, op zoek naar een opvolgster die naam waardig. Maar heel wat meisjes die zich wilden inschrijven, werden al bij de preselecties de deur gewezen. Reden: te dik.
En wat is volgens hen te dik: 1.76 m en 52 kg! De Weight Watchers zouden zo iemand verontwaardigd wegsturen en in de anorexia kliniek zou ze onmiddellijk haar intrek mogen nemen.

Nog dunner en je ziet alleen nog een lopend matelpakje op een modeshow. Dat zal waarschijnlijk wel de bedoeling zijn, want het gaat natuurlijk om de kleding en niet om het model. Misschien kunnen ze in de kleding een soort mechaniek stoppen zodat het vanzelf over de catwalk loopt.

woensdag, februari 01, 2006

Wild degustatie

Nog een in de categorie de een zijn dood.......
In Arnhem worden wildspiegels geplaatst om het wild te beschermen. Deze wildspiegels zijn gekocht van de opbrengst van doodgereden wild.
Het schijnt zo te zijn dat diegene die een aangereden dier vindt deze mag houden, dus eventueel ook mag verkopen en de opbrengst houden.
Er zijn blijkbaar weinig wildliefhebbers in de buurt van Arnhem want alleen de politie neemt ze mee. Die verkopen het dan aan een poelier en daarvan dus nu de wildspiegels.
Wat doet de politie dan met de opbrengst van alle flitspalen rond Arnhem? Ik ben er inmiddels vaak geflitst, maar ik zie er nooit zaken die mij en andere weggebruikers zullen beschermen. Die flitspalen zelf beschermen in ieder geval niet, want de meeste mensen trappen uit reaktie direct op de rem als ze een flitspaal zien, wat zeer gevaarlijke situaties met zich meebrengt.