vrijdag, september 22, 2006

Man langs spoor (© 7:31)

Gisteren is langs het spoor tussen Bunnik en Utrecht een man gesignaleerd in een rode jas met zeer kort donker haar. Ooggetuigen hebben de man zeker een uur zien lopen. Hij had flink de pas er in, want op enige meters achter hem liep een vrouw struikelend en hijgend achter hem aan, "is het Centraal station nog ver" roepend.

Een automobilist, de heer A. Uto, verklaarde enige tijd later de vrouw te hebben meegenomen toen zij op enkele kilometers van station Bunnik langs de weg stond te liften. Zij vertelde de automobilist dat zij reeds uren stond te wachten op de trein in Bunnik, maar dat die wegens wisselstoring niet ging. NS had vervangende bussen ingezet naar station Utrecht Centraal, maar de chauffeurs wisten blijkbaar niet waar dit lag en reden slechts naar Driebergen, ook al hadden de bussen daarvoor geen enkele passagier dat maakte blijkbaar niet uit, er was in ieder geval "vervangend vervoer". Voorts vertelde zij de heer Uto dat de man met de rode jas een werknemer van TKB was die bij Apple had gewerkt, hij had berekend dat het slechts een uur lopen was naar Utrecht Centraal en wilde dat koste wat kost halen.

De NS slogan "Waar zouden we zijn zonder de trein?" is bij deze beantwoord; lopend langs het spoor van station Bunnik tot het Centraal station Utrecht of liftend langs de kant van de weg.

donderdag, september 21, 2006

Filmrecensie Hero

Door Michael Koukos

Regie:Zhang Yimou
Cast: Jet Li (Nameless), Tony Leung (Broken Sword), Maggie Cheung (Flying Snow), Daoming Chen (King), Zhang Ziyi (Moon) e.a.
Actie/drama
2004

Wij schrijven 220 voor Christus. China is nog geen rijk, het is opgedeeld door 7 verschillende koninkrijken.
Het meest ambiteuze koninkrijk is dat van koning Qin. Hij is vastbesloten om de andere koninkrijken te veroveren en zo China te verenigen.
Qin is dan ook het potentiele slachtoffer voor een aantal zeer gevaarlijke en kundige moordenaars. Op het verslaan van deze moordenaars stonden astronomische prijzen maar 10 jaar lang slaagt niemand erin de moordenaars uit te schakelen.

Tot krijgsheld Naamloos het paleis betreedt en Qin de wapens van de 3 meest gevreesde moordenaars Hemel, Vliegende Sneeuw en Gebroken Zwaard toont. Qin vraagt Naamloos om hem alle details van het uitschakelen van de 3 te vertellen.

Het is een episch geheel dat zijn weerga niet kent, meer nog, ik heb helemaal niets verkeerds aan deze film kunnen opmerken.
De cast is ijzersterk, de muziek is ronduit indrukwekkkend en de beelden zijn adembenemend. Alle scenes zijn zo zorgvuldig gestyleerd, dat zij stuk voor stuk als een kunstwerk aan de muur zouden kunnen hangen. De gevechten worden prachtig uitgevoerd onder een geweldige choreografie.
Dan hebben wij het nog niet gehad over het verhaal.
Het is een prachtig episch avontuur met uiteraard de traditionele ingredienten moed, liefde en zelfopoffering als rode draad. De verhaallijn is ijzersterk en ook het plot is ongewoon indrukwekkend en snijdt als een samoeraizwaard door je ziel.

Ik ben helemaal geen liefhebber van dit genre maar deze prent verslaat films uit alle andere genres, op al hun specifieke sterke punten. Het is dan ook veruit de meest indrukwekkende film die ik in de afgelopen jaren heb gezien. Dit is Couching tiger, hidden dragon in de ultiem verbeterde versie, en dat wil wat zeggen.

Alcoholish netwerk (© 6:41)

Alcoholdrinkers schijnen 10 % meer te verdienen dan hun collegae, voor vrouwelijke drinkers is dat 14 %, in de VS weliswaar, maar toch.
Het Amerikaanse Journal of Labor Research heeft onderzoek gedaan naar drinken en salaris, waaruit blijkt dat alcoholdrinkers in de Verenigde Staten meer verdienen dan hun niet-drinkende collega's. Reden voor dit opmerkelijke feit is dat drinkers een groter sociaal netwerk opbouwen in het café, wat indirect zorgt voor een hoger salaris.

Dan gaan ze wel voorbij aan mensen die thuis drinken. Volgens mij zit het Leger des Heils vol met mensen die helemaal geen baan meer hebben door het drinken. Misschien handig als het onderzoek ook de grenzen zou vermelden.
Het beste resultaat van netwerken bij het Leger des Heils lijkt mij majoor Bosschaert of hooguit de vrijwilliger die de kleding sorteert.

woensdag, september 20, 2006

Flitsloterij (© 8:04)

Een grappige website zorgt dat je nu je flitsboete terug kunt verdienen.
Op de site Flits Terug.nl kun je niet alleen meedoen met je geflitste kenteken, maar ook als je je altijd keurig aan de snelheid houdt (jammer want dan maak ik minder kans).
Lees wel even de gebruiksaanwijzing want je moet ook nog op tijd een mailtje sturen en een foto van jou, je auto en je kenteken. Je dingt dan mee naar een geldprijs tussen de 10 en 1000 euro.

Eigenlijk is het dus gewoon een loterijsite maar desondanks verstoort het volgens het Openbaar Ministerie de verkeersveiligheid.
Wel werd de site opgericht uit ergernis over de hoogte van de boetes die op snelheidsovertredingen staan, maar dat lijkt mij heel normaal en geen reden om de verkeersveiligheid te verstoren. Wat de verkeersveiligheid verstoort zijn flitsers die plotseling opdoemen langs de weg, waardoor iedereen plotseling hard op zijn rem gaat staan.

Recensie Immortal

Door Michael Koukos

Regisseur: Enki Bilal
Jaar: 2004
Taal: Engels
Speeltijd: 102 minuten
Cast: Linda Hardy, Thomas Kretschmann, Charlotte Rampling

Het is 2095, de valkgod Horus heeft 7 dagen om zijn bruid te vinden anders is hij gedoemd om te sterven. Hij nadert dan ook New York (het vrijgezellen-walhalla) in een zwevende pyramide die hij schaamteloos boven de stad parkeert. Terwijl Horus zich het vege lijf probeert te redden, spelen de andere goden ongestoord Monopoly en roken zich de kanker, in de boven de stad zwevende Pyramide. New York is wat dat betreft duidelijk een stuk gastvrijer dan Nijmegen.
Horus neemt bezit van het lichaam van de ontsnapte gevangene Nikopol en gaat zo op zoek naar, in zijn ogen, zijn mooiste creatie aller tijden..
Over smaken valt nou eenmaal niet te twisten, zeker niet met goden, want het blijkt om Jil te gaan. Jil is een ziekelijk bleke mutant met een blauwe schedel. Omdat Nikopol wordt gezien als een soort vrijheidsstrijder, wil de overheid hem koste wat het kost uitschakelen. Hiervoor worden Dayaks ingezet, een soort knalrode, bloeddorstige moordmachines met veel tanden.
Maar zijn deze Dayaks een partij voor de God, die zijn surrogaatlichaam Nikopol beschermd????
Regisseur Enki Bilal heeft er voor gekozen om de film voor het grootste gedeelte als animatie te schieten en dat is behoorlijk wennen. Af en toe bewegen de geanimeerde figuren erg houterig. Of dit de bedoeling was is maar de vraag. Toch is de combinatie tussen SF, avontuur, romantiek en een vleugje mysterie best te pruimen. Vooral het gekissebis tussen Nikopol en zijn despotische "gast" Horus is vaak erg humoristisch. Ook de muziekkeuze is opvallend goed. Jammer dat het verhaal niet erg goed is uitgewerkt, maar dat mag de pret in dit geval niet helemaal drukken.

maandag, september 18, 2006

Sjaakie blijft thuis (© 7:07)

Sinds ruim een week heb ik de verantwoordelijkheid over de levende have van vakantievierende vrienden. De, aan het begin van hun vakantie nog levende, have bestaat uit een kat van een jaar of 18 en heel veel vissen in allerlei soorten en maten.
Dit baarde mij vanaf het begin al enigszins zorgen daar ik weet hoe gek de vrienden zijn op vooral de kat Sjaakie. Sjaakie loopt buiten en kan in de schuur komen, alwaar ik dus ook voor eten en drinken dien te zorgen. Mij was verteld dat als je Sjaakie roept hij altijd direct komt aangelopen.

Dag 1: Ik riep Sjaakie, ik riep nog eens Sjaakie en nog eens een paar keer gedurende een half uur....op wat geïrriteerde buren (het is erg rustig in Almere Hout) na kwam er niemand. Ook Sjaakie zijn bakjes waren nog onaangeroerd. Bezorgd ging ik uiteindelijk toch maar naar huis
Dag 2: Wederom geen Sjaakie te bekennen en bakjes nog vol. Nog bezorgder ging ik naar huis en was aan het bedenken of ik de vrienden wel of niet de onheilstijding zou brengen tijdens hun vakantie.
Dag 3: Na onder alle struiken op zoek te zijn gegaan naar een dode Sjaakie en die niet gevonden te hebben, de vissen maar eens geteld, zo'n kat moet natuurlijk ergens van leven. Maar volgens mij waren zij nog allen aanwezig. In de schuur zag ik wel dat alle bakjes leeg waren.

Ook de volgende dagen waren de bakjes steeds leeg, maar dat stelde mij niet gerust want het zou natuurlijk kunnen dat een andere kat zich elke dag tegoed deed aan het diner van Sjaak.
Gelukkig zat Sjaakie gisteren bij de voordeur luid miauwend op mij te wachten en leek hij wel twee keer zo dik geworden te zijn. Die heeft mij mooi in de maling genomen en mij natuurlijk steeds lachend bespied vanachter een struik of boom.

Geluk uit Bergen op Zoom (© 7:33)

Het komt niet vaak voor, maar eindelijk iets positiefs over mijn geliefde stad; geluk in Nederland blijkt uit Bergen op Zoom te komen.

De geluksarmbanden uit Bergen op Zoom van Albanu Nederland, blijken voor grote successen te zorgen. Onder andere Guus, Hiddink, Geluk heeft er al zijn overwinningen aan te danken en ook Michael Schumacher en Prins Bernhard (de armband geeft kennelijk geen eeuwig leven, of was hij hem op het laatst vergeten te dragen?).
Verder dragen diverse beroemdheden de armbanden, zoals Marco Borsato.

Het geloof moet wel sterk zijn denk ik, want echt bijzonder zien de peperdure armbanden er niet uit.
Zelf hecht ik meer waarde aan de armbandjes van Rachel, goedkoop en effectief.

Disneykerk (© 6:56)

Een marktkoopman in Arnhem heeft vast rot fruit verkocht of anderszins klanten opgelicht en God straft onmiddellijk; afgelopen vijdag viel er een stuk steen van twintig bij dertig centimeter op de bestelbus van een marktkoopman. Het stuk steen was onderdeel van het dak van de Arnhemse Eusebiuskerk, waarvan het afgevallen deel met donderend geraas naar beneden is gekomen.

De Eusebiuskerk werd in de Tweede Wereldoorlog behoorlijk vernield en de toren werd compleet herbouwd. Hierop kwamen destijds nogal veel protesten want de toren werd versierd met Walt Disney-figuren (de zeven dwergen uit Sneeuwwitje) en onder andere een beeld van dominee G.C. Foeken, wiens beeltenis vervolgens tussen die van de dwergen werd geplaatst, waardoor het Sneewwitje en de acht dwergen werd.

zaterdag, september 16, 2006

Over het verband tussen Die Zauberflöte en Paddo's (© 10:53)

Het is geen verrassing dat onder liefhebbers van Hip Hop en Dance muziek het hoogste aantal drugsgebruikers van alle muziekfans voorkomt.
Een studie naar het verband tussen muzieksmaken en lifestyle, uitgevoerd door de Universiteit van Leicester heeft dit beeld bevestigd.
De andere uitkomsten van de studie zijn wel verbazingwekkend; zo blijken onder liefhebbers van klassieke muziek 25 % Cannabis gebruikers te zijn en ook de Parelvissers (opera) zijn niet zo onschuldig als het lijkt, hun voorkeur gaat niet uit naar vis maar naar Paddo's, maar liefst 12,3 % van de operafans gebruikt ze.

Bluesfanaten krijgen het vaakst een rijontzegging wegens alcoholmisbruik. Musicalfanaten gebruiken het minste drugs, daaraan kun je al zien dat er geen Nederlandse fans in het onderzoek onder 2500 muziekfans zijn betrokken, want hoe is een Joop van den Ende musical nu volslagen nuchter uit te zitten?

vrijdag, september 15, 2006

Filmrecensie Normal

Door Michael Koukos

US 2003
Duur: 1:50
Genre: Drama
Regie: Jane Anderson
Met: Jessica Lange (Irma), Tom Wilkinson (Roy), Hayden Panettiere (Patty Ann), Clancy Brown (Frank), Richard Bull (Roy's vader)

De film start met een oogstrelend buffet dat het 25 jarige huwelijke van Irma en Roy de nodige luister moet geven.
Het stel is erg gevierd in de lokale, conservatieve kerkgemeenschap. Hier komt echter al gauw verandering in als Roy bekend maakt dat hij dit jaar de rol van Maria in het jaarlijkse Kerststuk wil spelen ipv die van Jozef.
Je zou denken dat het volstaat om even een pruik op te zetten en een jurk aan te trekken maar nee hoor....
Hij wil het meteen grondig aanpakken door zich compleet te laten ombouwen, nog het liefst met zo groot mogelijke tieten.

Gelukkig heeft de dominee een prachtig plan; hij gaat Roy gewoon even verkondigen dat deze zijn instincten niet mag volgen maar of dat volstaat???
In ieder geval neemt Irma,moeder de Bitch, het zekere voor het onzekere en gooit hem het huis uit.
Roy werkt in een tractorenfabriek temidden van allemaal stoere monteurs dus iedereen kan zich wel voorstellen hoe zijn geweldig plan daar wordt onthaald.
Wie wel entousiast is, is zijn baas Frank. Deze neemt namelijk de kans te baat om naar aanleiding van een vertrouwelijk gesprek met Roy over het onderwerp, meteen diens vrouw te bespringen. Ondertussen begint Roy zich steeds vrouwelijker te kleden en beginnen de hormonen op hem in te werken waardoor hij zichzelf ook weer wat bitcheriger (dus weerbaarder) gaat gedragen.
Zijn dochter Patty Ann vindt het allemaal geweldig want die wil eigenlijk een jongen worden. Dat biedt natuurlijk meteen perspectieven wat het ruilen van geslachtsspecifieke lichaamsdelen betreft, maar hier gaat de film verder niet op in.

Het is een gevoelig drama over een erg gevoelig onderwerp dat mooi is uitgewerkt. Af en toe weet de film te chockeren zonder platvloers of gewelddadig te worden. De acteerprestaties zijn erg goed, hoe kan het ook anders met deze cast, en het drama kent voldoende knipoogjes om het geheel niet te zwaar te maken. Zeker een aanrader.

Cadeautje van korte duur van Iams



Baby in de hand, vakantie in het land (© 10:56)

In Rusland is de bevolkingsafname al jaren dramatisch. Vladimir Vladimirovitsj Poetin doet er alles aan om de bevolkingsaanwas in zijn land op peil te houden, het is niet bekend hoeveel hij er zelf aan heeft bijgedragen, maar ook daar heeft Poetin ergens zijn beperkingen.

Dan maar de rest van de bevolking stimuleren met een leuke bonusaanbieding; moeders die een tweede spruit voortbrengen, vanaf volgend jaar, krijgen zo'n 7300 euro.
Je kunt na de geboorte niet gelijk de vakantie boeken, want de beloning komt pas 3 jaar na de geboorte.

donderdag, september 14, 2006

Bij ons geen stress

Het is wel druk maar gelukkig doet Yadid de was.

De nevenwerkzaamheden van JP (© 6:58)

Jan-Peter Balkenende had dinsdag weer een lastig klusje, iets wat hij sinds zijn studententijd niet meer had gedaan; serveren in een restaurant. JP heeft nare herinneringen aan zijn bijbaantjes, de jonge Balkie was niet zo handig en menig bord belandde in de schoot van argeloze gasten.

Gelukkig was het serveren nu niet als bijbaantje bedoeld maar meer als charme-offensief. Het kwam er dus op aan vooral aardig te zijn, veel te glimlachen en herhaaldelijk te laten vallen (i.p.v. de borden) "Ik vind dit hartstikke leuk".

Dus hees JP zich in schort en ging aan het werk in restaurant Van Harte in Leeuwarden. De Stichting Van Harte heeft negen restaurants in Nederland voor minima en mensen die geen sociale contacten hebben. Een betaalde kracht en enkele vrijwilligers koken daar een paar keer per week. De prijs voor het VanHarte 3 gangen diner is € 5 en voor mensen die leven van enkel een AOW of een bijstandsuitkering € 2.50.

Helaas waren niet alle sociale-contact-loze mensen blij met de komst van Balkie; "Zonder hem zaten we hier niet", aldus minima Joke Siksma.
"Het is net als met de voedselbanken, mooi dat ze er zijn, maar ook jammer dat het zo moet."

Al met al is het toch allemaal goed verlopen, op een smetje na, maar dat kan m.i. Balkie niet worden aangerekend, zijn Fries was nog niet zo goed. Toen men vroeg "Hoe giet it mei jo bern?" (hoe gaat het met je dochter) antwoordde Balkie "Met mijn been gaat het goed".

woensdag, september 13, 2006

Filmrecensie Respiro

Door Michael Koukos

Regie: Emanuele Crialese
Met: Valeria Golino, Vincenzo Amato
Genre: Drama
Duur: 90 minuten

Italie heeft in de loop der jaren een heleboel prachtige films voortgebracht. Denk maar aan Il Postino, La vita e bella, Malena, etc.
De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen wij Respiro huurden. De film speelt zich af op het kleine Italiaanse eiland Lumpedusa. Wat meteen opvalt is de jaren `70 sfeer die het geheel uitstraalt. Wat verder opvalt is dat er eigenlijk wel erg lange tijd niets gebeurd. Na een kwartier hebben wij nog steeds alleen maar vervelende kleine rotjongetjes zien rondjengelen, wij zouden zelfs kunnen spreken van een rotjongetjesplaag. Als de pedofielenpartij ooit een partijcongres houdt is Lumpedusa bij deze dus van harte aanbevolen, maar dat terzijde.

Na een tijdje blijkt de film om Grazia te draaien. Volgens de omschrijving die de procducenten zelf geven "een vrijgevochten vrouw". Aanvankelijk lijkt dat zo te zijn want ze ligt steeds maar wat te liggen, op het gras, in bed, onder een boom, op de bank,........na een hele dag liggen heeft zij dan `s avonds zoveel energie opgebouwd dat zij alles kort en klein slaat. De rol van Grazia is zodanig slecht neergezet dat zij meer krankzinnigheid uitstraalt dan vrijgevochtenheid. Ik had dan ook de neiging om het eens te zijn met de eilandbewoners, die deze gevaarlijke gek naar Milaan (of ergens anders maar in ieder geval ver weg), willen sturen voor een behandeling.

Lange tijd volgt er weer niets en worden wij vergast op saaie beelden van het verdorde eiland tot Grazia het wel erg bond maakt. Zij veroorzaakt een bloedbad onder honden en legt het ook nog eens aan met een aantal mannelijke toeristen waardoor een vechtpartij ontstaat met haar, ogenschijnlijk, uit het neoliticum stammende echtgenoot. De bevolking is deze overdreven vorm van "emancipatie" grondig zat en het wordt haar te heet onder de schoenen. Grazia slaat op de vlucht en met behulp van haar zoon verstopt zij zich in een grot. Na een tijdje is iedereen er van overtuigd dat zij dood is, maar helaas.

Het is misschien kort door de bocht maar wie eens echt een draak van een film wil zien, zit met Respiro aan het goede adres. Er is nagenoeg geen verhaallijn, acteren doet men niet en de prachtige beelden en de sensualiteit die men belooft heb ik niet kunnen ontdekken.
Het enige aardige is dat men op het eind een heel dorp tegelijk ziet watertrappelen maar om daar nu 91 minuten op te wachten, dat is wel erg gortig.

De oorsprong van een bizarre hobby (© 7:40)

Sommige mensen scheppen er behagen in het lot te tarten en doen niets liever dan het uitvoeren van gevaarlijke ondernemingen. Ik ben een echte angsthaas, dus behoor niet tot dat soort mensen en begrijp daarom ook niets van waaghalzerij zonder enkel nut.

Als alle rotsen beklommen zijn, verder alles is uitgeprobeerd en men leeft nog, gaat men op zoek naar andere hemeltergende hobby's. Zo kwam men uit bij het "land diving" ritueel, genaamd Naghol, op Vanuatu, een eilandengroep ten zuiden van Papua New Guinea en maakte hier bungee jumpen van.

De mannen op Vanuatu springen van 25 meter hoge stellages, maar doen dit tenminste nog met een bedoeling. Het is een offer aan de goden, een test van moed, door de aarde even te raken zegent men deze en hoopt zo een goede oogst af te dwingen en voorspoed te krijgen. Helaas is een gebroken nek vaak het enige wat verkregen wordt en de spoed bestaat dan ook slechts uit eerste hulp, helaas is er op het eiland geen ziekenhuis.

dinsdag, september 12, 2006

De een zijn dood (© 7:12)

Het klinkt vreemd maar is toch waar; er waren mensen die door 11 september 2001 hun werk beter konden doen.

Na de aanslagen werd besloten het luchtruim minstens drie dagen gesloten te houden. Pas op 14 september tegen het middaguur zou het vliegverkeer geleidelijk worden hervat. Het werd stil boven Noord-Amerika. Na een paar uur had de wind de laatste sporen van het vliegverkeer weggeblazen.

Geograaf David Travis van de University of Wisconsin zag gelijk in wat een uniek experiment hij nu kon uitvoeren. Travis hield zich al sinds 1994 bezig met klimaatverandering en de invloed van jet contrails op de warmtehuishouding van de atmosfeer. Contrails (een samenvoeging van condensation en trails ) zijn de condensstrepen die straalvliegtuigen aan de hemel tekenen als ze op grote hoogte vliegen door lucht die heel koud is of lucht die oververzadigd is aan water – of liever gezegd: ijs, gezien de lage temperatuur.

Vermoed werd dat het moderne luchtverkeer niet alleen met zijn zware uitstoot aan CO2 , water, NOx en roet het klimaat bedreigt maar dat het met zijn eigenaardige wolkvorming ook rechtstreeks invloed heeft op het weer van elke dag. Ook rond Schiphol zijn er dagen dat de lucht door de condensstrepen zo wordt dichtgeborduurd dat de zon er nog nauwelijks doorheen komt. Dit moet invloed hebben op de temperatuur.

Drie dagen lang zouden alle condensstrepen boven de VS ontbreken. David Travis vroeg zich af of het temperatuur-effect daarvan meetbaar zou zijn. Aangenomen werd altijd dat condensstrepen de opwarming overdag wat verminderden omdat ze het zonlicht onderschepten. ’s Nachts overheerste de invloed van de strepen op de warmte-uitstraling van de aarde, ’s nachts verminderden de strepen dus de afkoeling. Kortom: condensstrepen verkleinen het verschil tussen dag- en nachttemperatuur.

Travis en zijn medewerkers vroegen van 4.000 weerstations de geregistreerde verschillen in dag- en nachttemperatuur op voor de periode 1971 tot 2000. Zo kon worden bepaald wat rond 11 september voor het gehele Amerikaanse grondgebied gemiddeld (zonder Alaska en Hawaï) een ‘normaal’ verschil tussen maximum- en minimumtemperatuur zou zijn. Het bleek dat het verschil tussen dag- en nachttemperatuur tijdens het vliegverbod van 11 tot 14 september 1,1 graad Celsius hoger was dan normaal werd waargenomen.

Natuurlijk was dit eenmalige onderzoek niet voldoende voor echt steekhoudende conclusies, daarom heeft de meteorologe Nicola Stuber van de University of Reading het onderzoek voortgezet en publiceerde juni 2006 haar conclusies.
Het bleek dat het opwarmend effect van de contrails licht overheerste: de gemiddelde temperatuur steeg. Een onevenredig sterke bijdrage daarin kwam van de condenssporen die ’s winters en ’s nachts gevormd worden.

Dus we moeten meer vliegen want een paar graden erbij is mooi meegenomen lijkt mij.

maandag, september 11, 2006

Bombay op Zoom (© 12:47)

Gelukkig kennen ze in Bergen op Zoom alleen het Heilige Roomse leven en geen Heilige Koeien anders was een 37 jarige Bergenaar nu zeker verdoemd geweest.

Een losgebroken koe bezorgde de man in de nacht van vrijdag op zaterdag de schrik van zijn leven. De koeienmoordenaar reed over de Huijbergsebaan toen het beest plots voor hem verscheen. Een harde trap op de rem kon een aanrijding niet voorkomen. De koe werd flink bij de horens gevat en de auto raakte zwaar beschadigd, de bestuurder mankeert niets. Dat kan over de koe niet worden gezegd: het beest raakte zwaargewond en moet waarschijnlijk worden afgemaakt, waarna er ter nagedachtenis een barbeque zal zijn.

Begin een nieuw leven (© 8:00)

Is je leven hier niet leuk genoeg? dan kun je nu online een Second Life beginnen. Niet op een blog of met een webcam, maar een écht virtueel leven. In een wereld waarin je kunt vliegen, onder water wandelen en van grote hoogtes naar beneden vallen zonder te sterven. Je kunt er zelfs een eiland kopen.
Op de website download je een programma waarmee je kunt inloggen. Je kiest een identiteit en een naam en je kunt eraan beginnen. Je landt eerst op het oriëntatie-eiland, waar je leert hoe je dingen aan je uiterlijk kunt veranderen of hoe je moet bewegen.

Via een chatsysteem kun je praten met de mensen die je er ontmoet. Gevorderden kunnen een maand- of jaarabonnement nemen. Die zijn niet gratis, maar in ruil daarvoor krijg je een toelage in Linden Dollars, de plaatselijke munt. Daarmee kun je dan land kopen of je eigen winkel beginnen. Heel wat bedrijven hebben het spel al ontdekt, onder meer de kledingfabrikant American Apparel: die heeft in Second Life een winkel geopend. De platenmaatschappij Warner Brothers lanceerde bij wijze van stunt de nieuwe plaat van Regina Spektor in hun Second Life-kantoor. Duran Duran en Suzanne Vega gaven er een concert, de BBC organiseerde er een festival en de universiteit van Harvard houdt er conferenties.
Ook van het nieuws hoef je niet verstoken te blijven, hiertoe is er de krant "Second Opinion".

Second Life groeit stukken sneller dan Almere, want sinds de start in 2003 zijn er nu al 654.678 inwoners.
Saillant detail; er staan een soort Twin Towers die nog wel overeind staan.

11 september

Het is een dag als alle anderen. Toch doet de datum nog steeds huiveren. Vreemd is dat, want wat is een datum? Het is gewoon een maandag en het is een heel ander jaartal, dus de datum is niet hetzelfde.
Toch kan ik het vandaag niet vergeten.

zaterdag, september 09, 2006

Foute Boris (© 9:22)

Er zijn nog mensen in Engeland die engelser zijn dan engelse kostschooljongetjes in de jaren 20: Boris Johnson (1964).
Boris is tegelijk parlementslid, vice-voorzitter van de Conservatieve Partij, onderminister voor Arts in het schaduwkabinet, wekelijks politiek commentator voor de Daily Telegraph, hoofdredacteur van The Spectator en maandelijks autocolumnist voor mannenglossy GQ. Verder is hij beroemd als tv-persoonlijkheid en heeft hij al 3 boeken geschreven, waaronder 1 roman. Hij is bekender dan al zijn collega’s, op Tony Blair na. Op het internet wemelt het van de fans, sommige verenigd in fanclubs.

Onze politici zijn dan misschien niet zo vlot, modern en populair, maar misschien kun je toch beter Balki hebben dan Boris die nog leeft in het koloniale tijdperk. Hij zou in de film Man to man niet hebben misstaan.
Heer Johnson moet deze dagen zijn verontschuldiging aanbieden aan Papua New Guinea, nadat hij in zijn column in de krant dit land heeft geassocieerd met kannibalisme en het doden van opperhoofden. Volgens de populaire "boy" zelf was het grappig bedoeld, maar zo heeft de Hoge Commissaris van Papua New Guinea, Jean L. Kekedo, in Londen het helemaal niet begrepen en ik denk dat zij inderdaad niet ver van de waarheid zit.

Om zichzelf eruit te redden (eigenlijk maakte hij het hiermee nog erger) heeft het kostschool jongetje laten weten dat zijn opmerking niet op de huidige tijd sloeg maar dat het ging over vroeger. Johnson is nog nooit in Papua New Guinea geweest, hij blijkt zijn informatie te hebben uit een "fantastic" Time Life book, waarin hij foto's heeft gezien van stammen in Papua New Guinea in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw waar ze opstonden in primitieve oorlogsuitvoering.

Reactie van mevrouw Kekedo:
"I consider the comments, coming from a senior British MP very damaging to the image of Papua New Guinea and an insult to the integrity and intelligence of all Papua New Guineans.
I hope Mr Johnson will visit my country, although he might be refused a visa because of his comments. "

Het gedwongen excuus van Boris:
"I meant no insult to the people of Papua New Guinea who I'm sure lead lives of blameless bourgeois domesticity in common with the rest of us."

vrijdag, september 08, 2006

Filmrecensie Man to man

Door Michael Koukos

Regie: Régis Wargnier
Genre: drama
Tijdsduur: 122 minuten
Jaar: 2005
Acteurs: Joseph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Iain Glen, Hugh Bonneville, Lomama Boseki, Cécile Bayiha, Flora Montgomery, Alistair Petrie, Hubert Saint-Macary, Mathew Zajac, William McBain, Robin Smith, Theo Landey, Ron Donachie, Patrick Mofokeng, Peter Egan, Solomon Fietse, James Ngcobo, Percy Matsemala, Sello Motloung, Lakshantha Abenayake, Gordon Brown

Centraal Afrika 1870, de film begint met immer gezellige oerwoudgeluiden die plots worden verstoord door een flitsende achtervolgingsscene. Een expedities van een aantal blanken en een handvol zwarte ZZP`ers ontvoert 2 Pygmeeën om deze in een lab te kunnen onderzoeken.

De erg gedreven professor Dodd blijkt al meteen geen kaas te hebben gegeten van wetenschap. Zo is hij bijvoorbeeld bang dat hij de 2 "gasten" zou kunnen aansteken met malaria en denkt hij dat zij de oorsprong van ALLE leven zijn.

Mensenhandel heette vroeger nog slavernij, en ook toen waren de douane al vervelende etterbakken, dus moesten de gevangenen worden ingeklaard als apen. De naiviteit van deze "geleerden" is op zijn minst bizar te noemen; keer op keer laten zij zich door de 2 pygmeeen in de maling nemen terwijl zij er van overtuigd blijven dat zij hier te maken hebben met "de missing link" die niet zelfstandig zou kunnen denken.
De 2 worden opgesloten in een verlaten schuur ergens in Schotland en al gauw staat de goedgemeente op haar kop. Er heeft een kind koorts en de koeien loeienen en dat is uiteraard allemaal de schuld van de Pygmeeën .

Er wordt wat met de hottentotten heen en weer gezeuld. Zij worden af en toe eens ontvoerd en weten dan natuurlijk ook weer te ontsnappen,....je weet wel hoe dat gaat. Op een gegeven moment krijgen zij zelfs een wollen jas en een hoofddoekje om zich mee te tooien, waardoor zij nauwelijks nog te onderscheiden zijn van doorsnee eerste generatie Turkse gastarbeiders.

Met al dat gerotzooi kon je erop wachten dat de vrouwelijke Pygmee zwanger zou worden. Zij stelt ons dan ook niet teleur en al gauw brand de strijd om haar foetus los zodat de film echt kan beginnen.

De film schetst een mooi beeld van de 19de eeuwse kleingeestigheid. Opvallend is de rol van Mw. Vanden Ende; zij komt namelijk veelvuldig in beeld maar haar eigenlijke functie in dit hele verhaal blijft een grijs gebied. Ondanks de kleine foutjes toch een geslaagde, onderhoudende film. Gelukkig is men niet in de valkuil getrapt om het geheel te politiek correct te willen maken. Maar allicht komt er ooit nog wel eens een aangepaste Nederlandse remake.

Tuinfiesta (© 7:25)

Er zijn dieven en dieven. In het Belgische Mechelen pakken ze het minder slim aan dan in Rusland.

Woensdag gingen autodieven er daar vandoor met een Ford Fiesta. Ze reden in volle vaart weg maar bij het afslaan verloor de chauffeur de controle over het stuur. Daardoor kwam de auto in de voortuin van een woning terecht. De chauffeur kreeg de wagen niet meer uit de tuin. De drie inzittenden gingen er dan maar te voet vandoor zonder een spoor na te laten.
De bewoners waren een auto en een omgeploegde voortuin rijker.

Mijn Toyota Zonneveld (© 7:14)

Voor garagebeten zoals ik, die geen idee hebben wat normale prijzen zijn en dus altijd opgelicht worden, is er nu een handige site. Op mijngarage.nl kun je zien wat met jouw kenteken het juiste bedrag is voor een reparatie. Ik ben erg nieuwsgierig, maar helaas werkt de site op het moment niet (gehackt door Toyota Zonneveld?).

donderdag, september 07, 2006

Fait accompli (©17:41)

Het is gebeurd, de heren zijn terug van een geslaagde operatie. De dierenarts was blij dat ze weer werden opgehaald want de gebroeders waren veel te druk om patient te zijn.
Het lijkt alsof er niets is gebeurd, ze rennen en klimmen weer zoals altijd. Direct bij thuiskomst renden ze naar de voerbak en aten ze alsof ze de ballen er weer terug aan konden eten.

Dag van de ontmanning (© 8:28)

Vandaag gaat er een ernstige schending van de kattenrechten plaatsvinden; Yadid en Mozes worden ontmand. Tegen hun zin zullen zij vanaf hedenmiddag als eunich door het leven gaan.
Om dit alles doorgang te laten vinden zijn de mannen al vanaf gisteravond nuchter.

Ergens voelen ze wel aan dat er een ramp boven hun gerimpelde kopjes hangt; kunnen ze normaal geen minuut zonder lege voerbak, nu geven ze geen kik en zitten ze een beetje depri op de stoel. Logisch denk ik, welke man zou er niet depri op de stoel zitten met zo'n vooruitzicht?

Religie in nieuwe faculteit

Gisteren was het alweer zover; het academisch jaar is weer begonnen, na maanden en maanden vakantie (voor wat betreft de studie tenminste).
De vakken die ik volg zijn matig populair, want waren er vorig jaar nog overvolle collegezalen met zo'n 90 studenten, nu zaten er maar maximaal zo'n 11 studenten, of het ligt aan mij natuurlijk.
Norbert de Pedo heb ik in ieder geval niet gesignaleerd.

Verder waren er, zoals de Radboud betaamt, weinig veranderingen. Enige is dat religiestudies voorheen ondergebracht was bij de faculteit theologie en wij nu een eigen faculteit religiewetenschappen hebben. Dat schijnt veel veranderingen met zich mee te brengen, maar daar was nu nog niets van te merken.

Ik had direct een lichte aanvaring met een docent, maar ik denk dat als ik aan hem gewend ben het allemaal wel mee zal vallen.
In ieder geval hoef ik mij de komende tijd niet te vervelen want er komt behoorlijk wat werk uit voort. Dit semester hou ik mijzelf bezig met humanisme, godsdienstwijsbegeerte, thema godsdient en Encyclopedie van de religies van de wereld.

Filmrecensie Dumplings

Recensie door Michael Koukos

Regie: Fruit Chan
Cast:: Bai Ling (Mei), Miriam Yeung (Qing Lee), Tony Leung Ka Fai (Lee) e.a.
Speelduur: 91 minuten

Dumplings zijn Chinese soepnoedels en huisspecialiteit van de jonge, aantrekkelijke Mei. Gemaakt met de juiste ingredienten zou deze lekkernij dermate verjongend werken dat zelfs het eeuwige leven zou kunnen worden bereikt. Mei zelf is daarvan het lopende reklamebord want ondanks het uiterlijk van een twintiger beweert zij al lang met pensioen te zijn.
Een van de trouwste klanten van Mei is de filmster Qing Lee die er alles voor over heeft om haar jeugd te herwinnen en dat is nodig ook. Mijnheer Lee heeft namelijk zo zijn eigen recept om jong te blijven. Dank zij het eten van gekookte, bevruchte eieren slaagt hij erin dagelijks zijn 20 jarige assistente/suikernicht alle hoeken van de kamer te laten zien.

De wonderlijke dumplings sorteren al snel het gewenste effect en Qing verandert weer in een strakke babe. Er zijn echter wel wat nare bijwerkingen.
Het geheel krijgt al helemaal een dramatische wending als Mei een boontje krijgt voor mijnheer Lee en dus nog weigert Dumplings voor mevrouw Lee te koken, how low can you go.........?

Na het zien van deze film denk je nog wel eens 2 keer na vooraleer een Chinees restaurant binnen te stappen.
Suspence is hier niet aan de orde, men doet van beginsafaan al niet geheimzinnig over het wonderlijke hoofdingredient van de noedels. Chan wil snel en direct shockeren en dat lukt hem aardig.
Hoewel het niet echt een horrorfilm betreft, daarvoor ontbreken teveel noodzakelijke elementen, is deze aanklacht tegen het rücksichtlos najagen van het schoonheidsideaal ronduit goor te noemen.

Het is zeker een aanrader om na het bekijken van de film, ook het menufilmpje nog eens goed in je op te nemen.
Deze prent is zeker de moeite waard voor wie weer eens iets anders wil zien.

woensdag, september 06, 2006

Grettiaanse leugens (© 7:16)

Is Gretta Duisenberg vorig jaar nog de toegang geweigerd tot Israel, nog geen jaar later weet zij weer op onvervalste Grettiaanse wijze iedereen tegen zich in het harnas te jagen.

De Palestijnenvriendin, die het leven voor haar man tot aan zijn begrafenis nog tot een hel maakte (net als het leven van Arafat), is wederom in opspraak geraakt door uitspraken die zij gedaan heeft tegen een verslaggeefster van Nieuwe Revu. Duisenberg zou tijdens een reis naar Beiroet hebben gezegd dat Israëli's altijd liegen en dat het schoften zijn.
Zoals een echte heks betaamt ontkende Duisenberg dinsdagavond in het tv-programma Pauw en Witteman dat ze de uitspraken heeft gedaan. Haar neus werd echter steeds langer, terwijl haar rimpels tot op haar kin zakten.

Over de ontvoering van twee Israëlische soldaten zou Duisenberg hebben beweerd: "Ik keur die ontvoeringen goed. Dit is hun (Hezbollah) enige manier om gevangenen vrij te krijgen. Wat me razend maakt is dat Nederland nu geen troepen wil sturen omdat ze bang zijn een jood te raken."

Hoofdredacteur Jan Paul de Wildt van Nieuwe Revu stelt dat Duisenberg en de rest van de delegatie twee keer de mogelijkheid hebben gekregen om het verhaal te controleren op feitelijke onjuistheden. "
Het is weer zoals altijd, Gretta probeert haar impertinente optreden vol antisemitisme goed te praten, als haar dat niet lukt verdraait zij de waarheid en last but not least krijgen we dan haar krokodillentranen.
Gelukkig trappen de meeste mensen daar niet in, de enige mensen die van haar houden zijn terroristenleiders en dan nog alleen zolang ze voor hun zaak strijdt.

dinsdag, september 05, 2006

Filmrecensie Down the Rabbit Hole

Door Michael Koukos

Regie: William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente
Cast: Marlee Matlin (Amanda), Elaine Hendrix (Jennifer), Barry Newman (Frank) e.a.
Duur: 108 min.

Wij hadden deel 1 van de uit de hand gelopen promofilm van de Ramtha sekte al gezien (niet erg, zolang je maar weet waar je naar kijkt) en vonden deze op zich wel verfrissend.
Net als met de meeste charletans hebben ook zij een heleboel informatie uit de oude geschriften en mystieke scholen gejat, om er een eigen nieuwe religie omheen te breien. Het idee dat micro- en macrocosmos gelijkaardige gedragingen vertonen is al eeuwen oud. Helaas kon dit omwille van de verkettering door de katholieke kerk nooit echt worden verkondigd.
Nu dit wel kan wint deze theorie snel aan populariteit.

"What the Bleep Do we know" is dan ook een interessante documentaire, voor wie er voor open staat, maar laat ook wat steekjes vallen. Voor kijkers die zich niet eerder in de materie hebben verdiept laat het 1 grote vraag open; wat kan ik ermee in het dagelijkse leven.

Om deze misser goed te maken heeft de sekte dan maar besloten een deel 2 te maken. Dit hadden zij beter niet gedaan.

Na een erg warrig begin dat eerder op een uitnodiging voor een epileptische aanval lijkt dan op een intro, krijgen wij een 3 uur lange quasi herhaling van deel 1 met hier en daar een kleine aanvulling. Alle geacteerde stukjes zijn regelrecht uit "What the bleep do we know" geknipt. De uiteenzettingen van de professoren zijn te lang en saai. Tot overmaat van ramp wordt de geestelijke leidster van de sekte (voor de film tijdelijk van haar hoofdpyramide ontdaan) steeds extatischer.

Hoe langer je er naar zit te kijken des te meer krijg je de neiging om op fast forward door te kijken of er nog wat nieuws komt. Ik kan je de moeite besparen, dat komt er niet.

Het is wel erg begrotelijk dat mensen naar de bioscoop worden gelokt met een product dat niet meer is dan zelfplagiaat van de makers van deel 1. Het lijkt mij in ieder geval geen blijk te geven van grote spiritualiteit. Het feit dat deze beweging naar eigen zeggen wordt aangestuurd door een krijger uit het oude Atlantis, doet natuurlijk ook het ergste vermoeden.

1 pluspuntje: je kan het ook als een spirituele oefening zien. Als je dit kunt doorstaan zonder hetzij in slaap te vallen of erg boos te worden dan ben je al een heel eind lijkt mij.

Uit de kleren, uit de auto (© 13:44)

Zijn mannen zo naïef of criminelen zo slinks?

In Moskou voerden drie charmante dames een spontane stripact op aan de oever van een rivier. Vele passerende zakenmannen stopten en stapten uit hun (dure) auto's om het spektakelstuk van dichtbij te gaan bekijken.
Toen de parkeerplaats vol stond met BMW's en Mercedessen werd er snel een einde gemaakt aan de stripact en de dames stapten in een klaarstaand busje.
De zakenmannen gingen lachend en nagenietend naar hun auto's terug, helaas verging het lachen hen snel toen bleek dat de meeste (en duurste) wagens gestolen waren.

PedOgoog doet nieuwe poging (© 6:34)

In juni schreef ik nog dat Norbert de Jonge (van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit) verwijderd was van de de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij een studie tot orthopedagoog deed. Geheel terecht mijns inziens en ook de bezwarencommissie deelt die mening. Helaas schijnt Norbert maar niet te begrijpen dat een pedagoog iets heel anders is dan een pedofiel.

Norbert is ook deze zomer niets wijzer geworden en heeft zich, na een zomer vol kindervakantiekampen, wederom ingeschreven aan De Radboud Universiteit in Nijmegen. De universiteit weigert de nieuwe inschrijving van partijsecretaris Norbert de Jonge. Dat maakte een woordvoerder van de universiteit maandagavond bekend.

Volgens het college van bestuur is het onverantwoord de student te laten werken met kinderen met gedragsproblemen. Bovendien was de verwijdering essentieel voor het vertrouwen dat ouders en kinderen moeten kunnen stellen in de geboden therapie op de universiteit. De nieuwe inschrijving verandert niets aan die opvatting, zo meldt de universiteitswoordvoerder.
De Jonge liet weten dat hij tegen zijn verwijdering beroep wil aantekenen bij het College van beroep voor het hoger onderwijs, als de opleiding zijn inschrijving officieel weigert.

Gelukkig, ook na beroep zal hij niet winnen, het zou schandalig zijn zo iemand met kinderen te laten werken, nog wel kinderen met gedragsproblemen.
Alleen hopen dat hij niet voor een andere studie gaat inschrijven, religiestudies of zo, ik zou hem namelijk niet eens tegen willen komen.

maandag, september 04, 2006

Ambulance-je komt zo (© 7:25)

Wij leefden in Nederland in een paradijs, nog wel, maar er zijn wat verslechteringen, zoals in de gezondheidszorg. Lange wachtlijsten maken dat mensen te lang thuis blijven met hun klachten en als het dan fout gaat verwacht men een oplossing van de ambulance. Naar mijn weten zijn die er nog in dezelfde aantallen en is de spoedhulp ook nog hetzelfde.
Er zijn echter steeds meer mensen die daar ontevreden over zijn en daarom vinden ze het normaal het ambulancepersoneel te mishandelen, zodat ze daarna helemaal niet meer aan het werk kunnen.

Ook dit weekend was het weer raak, in Duiven. Een 40-jarige man was zo boos dat zijn vrouw geen ritje mocht maken in de ambulance naar het ziekenhuis, dat hij twee ambulancemedewerkers opsloot in zijn huis en hen bedreigde. De ambulance rukte ’s nachts uit, omdat de echtgenote van de man onwel was geworden. De verpleegkundigen constateerden dat de vrouw niet mee hoefde naar het ziekenhuis, maar de man pikte dit niet, evenmin als enkele opgetrommelde buurtbewoners. De politie moest het duo uit de woning bevrijden. De medewerkers hebben aangifte gedaan van bedreiging en vrijheidsberoving. De 40-jarige man is aangehouden.

Binnenkort wordt de ambulance onbetaalbaar; er zullen pantservoeruigen moeten worden aangeschaft en het personeel zal een legerescorte mee krijgen.
Als je nu toch perse mee wilt met een ambulance, gijzel dan niet het personeel, op de kermis zijn er genoeg attracties waar je rondjes kunt draaien in een ambulance, vaak kun je dan nog zelf de sirene aan en uitzetten. Bovendien kun je best doktertje spelen zonder ambulance, vroeger zetten wij gewoon de stoelen in een rij, iemand deed een sirene na en voila we hadden een ambulance.

zondag, september 03, 2006

Filmrecensie Bewitched

Recensie door Michael Koukos

Regie: Nora Ephron
Cast: Nicole Kidman (Isabel Bigelow/Samantha), Will Ferrell (Jack Wyatt/Darrin), Shirley MacLaine (Iris Smythson/Endora), Michael Caine (Nigel Bigelow), e.a.
Speelduur: 102 min.

Isabel Bigalow is een wat rare heks. Het is haar grootste ambitie om normaal te worden en ruzie te kunnen maken, net als iedereen. Dat zij als heks alles met een vingerknip voor mekaar kan krijgen vindt zij naar eigen zeggen niet belangrijk. Wij zien die vingerknip de hele film door dan ook "voor de laatste keer" voorbij komen.

Jack Wyatt is een omhoog, en ondertussen ook alweer terug omlaag, gevallen acteur. Zijn enige noemenswaardige talent is dat hij zichzelf tot buitensporige proporties kan opblazen maar dat doet hij dan ook met volle overgave. Om zijn carriere weer terug op de rails te krijgen besluit hij om de populaire jaren `60 serie "Bewitched" opnieuw op de buis te brengen met natuurlijk hemzelf als brandpunt.
IJverig wordt gezocht naar een onopvallende verschijning die naast Jack de rol van heks kan vertolken, zonder ook maar in staat te zijn om een schaduw op zijn kleine teen te werpen.

Je ziet de bui al hangen, de twee ontmoeten elkaar en Isabel krijgt de rol. Jack ziet de samenwerking puur professioneel terwijl Isabel hunkert naar een man (ter vervollediging van haar "normale" leven). Als Isabel haar vergissing inziet, besluit zij toch weer een paar keer gebruik te maken van vingergeknip.

Een ouderwetse romantische komedie die mede dankzij de muziek van Frank Sinatra, een heerlijk jaren `60 sfeertje oproept. Michael Cain maar vooral Shirley MacLaine komen vaak hylarisch uit de hoek en Will Ferrel zet Jack Wyatt zo irritant neer, dat je echt de neiging krijgt om een aantal projectielen richting buis te lanceren.
Niet verkeerd voor een avondje ontspanning met verstand op nul.

Handy-site (© 9:13)

Voor onhandige mensen zoals mijzelf, is er nu een handige site: Videojug.com.
De site geeft antwoord op alle praktische vragen des levens. Van hoe verzorg je een Cavia tot echt loodgieterswerk (ook met de site zal mij dat niet lukken).
Handig is dat je overal een filmpje bijziet wat het klussen nog gemakkelijker maakt.

Niet alleen klussen in en om het huis worden besproken, maar ook klussen aan jezelf; zoals hoe poets je je tanden?. Handig voor mij is de video over het fohnen van droog en krullend haar welke zo gedetailleerd is dat ik bang ben dat ik nu elke ochtend een uur eerder op moet.

Je kunt zelf ook een filmpje inleveren en andere video's waarderen.
De website bevindt zich nu nog in een testfase. De officiele website zal over enkele weken operationeel zijn.

zaterdag, september 02, 2006

Dood door Flurry (© 10:42)

McDonald's heeft in Groot-Brittannië de verpakking van zijn McFlurry-ijsjes zo aangepast dat egels er niet meer in vast komen te zitten. Er zouden de afgelopen jaren vele egels overleden zijn door de verpakking. Als ze de restjes van het ijs wilden opeten, kwamen ze vaak vast te zitten. De nieuwe verpakking heeft een smallere opening waardoor egels niet langer het bekertje in kunnen kruipen.

Vraag is alleen hoe komen die egels aan de McFlurry verpakkingen? Zou McDonald's illegaal storten? of zijn de klanten zo asociaal de verpakkingen gewoon op straat te gooien?
De McFlurry's zijn wel erg lekker, dus een heel erg einde kan het niet zijn toch met je neus in een McFlurry?

vrijdag, september 01, 2006

Filmrecensie The Dark

Filmrecensie door Michael Koukos

GB 2005
Genre: Horror
Van: John Fawcett
Met: Maria Bello, Sean Bean

Alweer een film over een blondje met goede ideeen. Al meteen komt Adelle in de modder vast te zitten als zij onverwachts samen met haar dochter, ex echtgenoot James komt verrassen. Kort na dit weinig originele begin dienen zich nog meer slechte omens aan; ook pa blijkt blond te zijn en de klusjesman spreekt Brits achterhoeks.

Het botert duidelijk niet tussen moeder en dochter maar als dochterlief onvrijwillig in zee beland, geeft dat dan toch wel weer aanleiding tot de klassieke hysterische gilserenade.
De gezellige boerderij van pa beschikt gelukkig over een eigen, sfeervol, abbatoir waar de dolende Adelle het spook Elbrill ontmoet. Zoals dat altijd gaat met overspannen filmmoeders sloopt Adelle nu en dan een schuur, haalt hier en daar een muurtje neer en ondertussen blijft het spook gezellig logeren.

Grappig is ook een scene tussendoor waar een aantal Mary Poppinsfiguren toch de zwaartekracht moeten ondergaan.

Uiteindelijk gaat ons favoblondje zoals dat hoort in horrorfilms alleen op onderzoek uit. Het meest in het oog springende hieraan is dat ma toch een paar coole tattoos blijkt te hebben, waardoor zij weer wat in de achting van ondergetekende stijgt. Het is duidelijk een low budgetfilm die aan elkaar is geregen met zowat alle clichées die men in het genre kan verwachten. Het naargeestig Welshe landschap zorgt voor de juiste sfeer maar toch is de film nooit echt eng.

Ondanks het warrige slot en het doorlopende déja vue idee geen echt misbaksel, als je niet meer verwacht dan relax even ongecompliceerd naar een verhaaltje te kijken.

Nothing to declare (© 7:10)

Het wordt steeds strenger met de veiligheidsmaatregelen bij British Airways, een goed zaak want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn volgens mij.
Dit heeft wel tot gevolg dat passagiers tegenwoordig helemaal gestript het vliegtuig in moeten, meer dan jezelf mag je niet meer meenemen in de cabine. Dat is erg lastig als je onderdelen hebt die niet standaard aan een mens vastzitten.

De Nieuw-Zeelandse atlete Kate Horan was op weg naar de Paralympics toen zij door British Airways gedwongen werd haar kunstbeen af te doen en in het bagageruim te vervoeren. Bij aankomst in Amsterdam bleek het been niet aangekomen te zijn, het moet achtergebleven zijn in Heathrow. Helaas hebben ze daar nog 20.000 koffers te verwerken en geen tijd om naar het been te gaan zoeken.
Horan heeft inmiddels verzocht om een nieuw been, maar zoiets moet op maat gemaakt worden en is niet zo snel klaar. Nu moet de atlete diverse instant benen passen om toch "compleet" naar de spelen te kunnen.