dinsdag, juli 31, 2012

Lotto de grootste kans op gladde praatjes

De Lotto is de enige loterij waar ik niet eens mijn mijn eigen geld terugwin. Wel krijg ik elke week een blij mailtje dat ik twee gratis loten gewonnen heb, dat mag echter ook niet baten. Wel kosten en geen baten, dus maar geprobeerd om op te zeggen.

Dat laatste kan heel gemakkelijk telefonisch (direct) en heel wat langduriger per email (2,5 week). Nu heb ik van diverse mensen al gehoord dat ze tijdens het telefoongesprek proberen je toch 1 of meerdere loten te laten houden en, al laat ik mijzelf nooit ompraten, was ik niet in de stemming voor dat gezeur. Dan maar per email, kon ik gelijk eens kijken of dat echt zo lang duurde. En inderdaad we zijn twee weken verder en er is nog steeds niets opgezegd. Dat is toch echt te gek? Ik vraag mij af of de vorm van opzeggen wettelijk zo'n tijdsverschil mag maken? Je word zo eigenlijk gedwongen om hun gladde verkopers aan te horen.

De kans om een grote prijs te winnen in een loterij is sowieso enorm klein, maar het blijkt dat de grootste kans om miljonair te worden ook helemaal niet bij de Lotto is. Die kans zou slechts 1 op de 49 miljoen zijn, bijvoorbeeld bij de staatsloterij is deze kans 1 op de 20 miljoen.

donderdag, juli 26, 2012

Iraanse kerncentrale rockt


Onlangs had een Iraanse kerncentrale last van een wel heel bijzonder computervirus. Midden in de nacht schalden enkele computers Thunderstruck van AC/DC, met het volume op maximum. De nog aanwezige medewerkers sprongen op van schrik.

Een nieuwe computerworm legde enkele systemen plat in de installaties van Natanz en Fordo. Volgens IT´ers werd het hackingprogramma Metasploit gebruikt. De muziek van AC/DC begon midden in de nacht, op verschillende werkposten te spelen. 

Het Iraanse kernprogramma schijnt een geliefd doelwit voor cyberaanvallen te zijn. Iran wijst als schuldige steevast Israël en de VS aan, maar dat zijn we gewend. Het virus Stuxnet zou in 2010 de centrifuges, die uranium verrijken, gesaboteerd hebben, afgelopen mei werd Flame, een spionage-instrument, ontdekt op de Iraanse computers. De Iraanse kerncentrales zijn natuurlijk ook een hartstikke leuke uitdaging voor hackers.

zondag, juli 22, 2012

Humor heeft geen grenzen, mensen hebben grenzen

Kan humor te ver gaan? Als het aan de organisatoren van festival Batabang (Gent) ligt niet. Op de Gentse feesten kwamen zij met het eerste palliatieve zorgfestival, omdat de wereld volgens de Maya's op 21 december zal vergaan. Apocalyps hoera! Gecondoleerd met uw nakende sterfte.

Wittgenstein zei het al: "Waarover men niet spreken kan, daarover moet men zwijgen. Als het aan de tegenstanders van Batabang ligt zou men over de dood beter zwijgen, zij vonden het festival totaal smakeloos. Toch waren er genoeg mensen die de Progeria tent, waar men kinderen er als bejaarden uit liet zien, het kinderbordeel en de Laatstegroetkamer, om het testament op te maken, wel konden waarderen. Ook van het fotograferen van kinderen in doodskisten werd gretig gebruik gemaakt.

Het is dan ook allemaal als humor bedoeld, de makers hadden geen enkel doel met het festival, slechts "bezoekers  laten genieten van onnozeliteiten die ze nergens anders vinden".  En dat is toch eigenlijk heerlijk? Ik vraag mijzelf af of dit in Nederland had gekund. Waarschijnlijk niet, wat dit soort zaken betreft heerst er toch nog een soort calvinistische moraal. Geen humor over de dood, en al zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn, want waar men bang voor is, daar zwijgt men liever over.

vrijdag, juli 20, 2012

Navigatiesysteem voorkomt wonderbaarlijke genezing


Een Belgisch stel dat hoognodig bij de Heilige Maagd moest gaan bidden, heeft urenlang vruchteloos rondgereden in Lourdes. Het leek alsof de Heilige Maagd plots te hemel was gevaren.

Een wonder bleek er echter wel plaatsgevonden te hebben, ze waren een paar honderd kilometer verder terecht gekomen, niet in de plaats Lourdes, maar in Loudes. Gevalletje fout intoetsen op het navigatiesysteem.

woensdag, juli 18, 2012

Naar Griekenland en geld toe

Als het aan Duitse politici ligt krijg je binnenkort geld om op vakantie naar Griekenland te gaan. Helaas wij niet, alleen Duitsers.

Er zou een premie moeten komen die het aantrekkelijk maakt naar Griekenland op vakantie te gaan. Dat zou nog deze zomer gaan gebeuren.  Het moet tegelijkertijd de economie in het door schulden geteisterde Griekenland aanzwengelen, en de door regen geteisterde Duitsers uit een depressie helpen.

Het lijkt een 1 april grap, maar het is helaas waar. Enige hoop is dat het hele plan niet door gaat. Het zou zonde zijn van Telendos, al die kuilen op het strand.

dinsdag, juli 17, 2012

Nooit te oud

Lester Slate leerde tijdens de Tweede Wereldoorlog om een parachute te gebruiken, tot zijn grote spijt was het nooit nodig. Na al die jaren was een parachutesprong echter nog steeds zijn grootste wens en dus besloot hij zichzelf voor zijn 90e verjaardag een parachutesprong cadeau te doen.

Afgelopen zondag was het zover, meer dan vijftig familieleden zagen hoe Lester een tandemsprong maakte. Het beviel de oude baas zo goed dat hij op zijn 95e en zijn 100e verjaardag weer een sprong wil maken. Misschien dat dan een van zijn familieleden het hem cadeau kan doen?

zaterdag, juli 07, 2012

If it can´t be fixed with duct tape

Sinds gisteren leek de zondvloed hier begonnen. Nu eens niet van buitenaf, maar in de keuken. Na enig speurwerk bleek het gebeuren alleen plaats te vinden op momenten dat de afwasmachine aanstond. Zelfs een leek als ik kon zien dat de afvoerslang helemaal poreus was geworden, reparatie zou ik dus vast zelf wel kunnen.


Optimistisch ging ik naar de Handyman, alwaar ze ook altijd erg optimistisch zijn over allerlei klussen, dus nog optimistischer ging ik er weer buiten met een nieuwe afvoerslang. Thuis deed zich direct het eerste klusobstakel al voor: ik kreeg de afwasmachine met geen mogelijkheid naar voren geschoven. Gelukkig had Michael dat vandaag in een oogwenk voor elkaar, dus het was een fluitje van een cent. Al snel bleek er een veel groter obstakel te zijn; de slang zit muurvast in de afwasmachine verankerd. Moedeloos heb ik toen maar wat klusbedrijven gebeld, maar er blijkt veel stuk te zijn  in Almere, voor maandagavond was er niemand bereid te komen.

Het zou misschien ook wat kortzichtig zijn om de oplossing alleen in Almere te zoeken. Deze bleek uiteindelijk dan ook uit Amerika te komen; duct tape. Ze gebruiken het daar echt voor alles; kleding, apparaten en zelfs voor autoreparaties. Gelukkig was dit wondermiddel gewoon bij de Praxis te koop, en zo hebben we om de lekkende slang gewoon een nieuwe slang van duct tape geplakt, en is alles weer in orde. We gaan in ieder geval een grote voorraad duct tape kopen, al is het maar om iemand mee achter het behang te plakken.

donderdag, juli 05, 2012

Ambtenaren gaan door roeien en ruiten

Dat is vanzelfsprekend een contradictio in terminis, toch schijnt dit in het Provinciehuis in Utrecht massaal te gebeuren. Elke week liggen er daardoor wel een paar ambtenaren gewond naast een ruit, de bedrijfshulpverlening kan het nog amper aan.

Twee weken terug heeft Bea het gebouw nog vol trots geopend, de narigheid ontging haar echter daar zij niet op eigen gelegenheid het gebouw door is gelopen. Toch blijkt het gebouw voor de ambtenaren die er werken geen feest, en daarvoor gaan zij nu juist naar het werk. De vele honderden vierkante meters glas in het gebouw zijn bedoeld om de transparantie te vergroten, in werkelijkheid zit iedereen erdoor naar elkaar te staren, kijken hoe een ander ook niets doet. Erger nog is dat ambtenaren, door al het turen in dossiers, de ruiten helemaal niet zien, en er zo vaak dwars doorheen lopen. De laatste weken zijn er al 11 mensen behandeld met snijwonden, drie ambtenaren moesten hun "werk" helaas voortzetten in het ziekenhuis.