woensdag, november 30, 2011

Kerstman-school

Kerstman ben je niet zomaar, daar is een gedegen opleiding in de hogere kerstmankunde voor nodig. Gelukkig kunnen kerstmannen in spe daarvoor op de Santa Claus School van Charles W. Howard terecht.

De bijzondere kerstmannen opleiding is gevestigd in Midland (Michigan) en bestaat al sinds 1937. Missie van de school is de traditie in ere houden en het overleveren van de geschiedenis van de kerstman, door studenten de juiste bronnen te leveren en hen in staat te stellen hun eigen individuele presentatie van de kerstman te definiëren en te verbeteren.

De studenten van deze bijzondere school komen van over de hele wereld. Zij delen hun liefde voor kerstmis en de magische spirit van de kerstmanfiguur. Erg lang duurt het niet om een goede kerstman te worden, de school is jaarlijks slechts open van 18 t/m 20 oktober.

Specifieke vaardigheden die men leert zijn onder andere: het juist kleden en opmaken, kerstman-gebarentaal, het geven van interviews en de gewoonten van een rendier.
Buiten de kosten voor de reis ben je 415 dollar kwijt voor een cursus. In Amerika kun je die in het kerstseizoen makkelijk terugverdienen, want een warenhuiskerstman verdient tussen de 25 en 50 dollar per uur, kom daar als Sinterklaas maar eens om.

Bronnen
The New York Times
CWH Santa School

Geen opmerkingen: