woensdag, mei 21, 2008

(un)happy consumer: Hartman tuinstoelen zijn levensgevaarlijk

De afgelopen zomerse pinksterdagen hebben zowat iedereen het huis uitgejaagd. Wat is er dan ook heerlijker dan rustig op je terrasje genieten van je welverdiende rust, onder het genot van een mals stukje geBBQed vlees.

Een van de basisvoorwaarden is natuurlijk wel dat je er van op aan kunt dat de tuinmeubelen waarop je je bevindt voldoende stevig zijn.
Omdat wij graag het zekere voor het onzekere nemen, hadden wij gekozen voor een tuinset van Hartman daar dit merk een betrouwbare reputatie zou genieten.
Wat schets onze verbazing wanneer mijn partner afgelopen weekend voor de 4de keer door een Hartmanstoel zakt.
Nee, het gaat niet om iemand van rubensiaanse omvang....het minste wat je van een stoel mag verwachten is toch wel dat deze iemand van 55 kg. kan houden.

Daar ging dus het laatste exemplaar van de Hartmanset dewelke wij dan ook maar bij de rest op onze steeds grotere Hartman afvalberg (zie foto) hebben gegooid.
Nu ons enkel nog de 2 spotgoedkope Leen Bakker stoelen resten die wij als reserve hadden aangeschaft (en die zelfs onze meest corpulente gasten al meer dan 8 jaar kunnen dragen) gaan wij maar weer op zoek naar een nieuwe tuinset.
Een ding staat als een paal boven water, deze keer geen Hartman meer. Deze prullaria zijn namelijk levensgevaarlijk...tot nu toe is het menselijke leed beperkt gebleven tot enkele schrammen en blauwe plekken...maar dat hadden net zo goed breuken, brandwonden door hete vloeistoffen of snijwonden door bestek of glas kunnen zijn.

"Discover the world of Hartman" lijkt mij dan ook eerder een slogan die boven de deuren van de plaatselijke EHBO-post hoort.

32 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal mee eens1
Wij hebben in 2003 compleet tuinset gekocht 4stoelen 1tafel hartman prestige.
Gisteren zakt mijn echtgenote plotsklaps door de stoel.schrik was groot want zij had pas een nieuwe knie.
Hart man service gebeld stoelen moesten volgens hun toch ook 10 -15jaar mee.maar type was niet meer in productie dus nul op mijn reqeust.Konden zich wel voorstellen dat ik teleur gesteld was.
ag Zwart

Erika Koukos zei

vreselijk zeg!
Het is al erg dat de stoelen zo kort meegaan, maar je moet er niet aan denken wat voor ongelukken er allemaal kunnen gebueren. En Hartman doet niets, schandalig!
Hopelijk is het goed afgelopen met uw echtgenote?

Anoniem zei

Het lijkt wel een produktiefout, ook hier stoelen van 2002. In vele stukken.
Hartman kwaliteit.......Ons Jardin set is langer meegegaan,

Anoniem zei

Ik krijg de indruk dat ook de stoelen van Hartman, en dan het type Florian kwalitatief levensgevaarlijk zijn, bij ons is er een kennis spontaan doorheen gezakt, en zeker geen type kamer olifant, en ben mij rot geschokken , en schaam mij voor het ongemak voor mijn visite.
Misschien moet er eerst een dodelijke valpartij voordoen, alvorens de fabrikant maatregelen treft.

Jannes

Erika Koukos zei

@Jannes

Het is echt schandalig ook weer. Vreemd dat Hartman dit alles maar normaal lijkt te vinden.
Ik dacht eerst nog dat mijn geval best een incident kon zijn, maar er zijn zoveel mensen die exact hetzelfde hebben meegemaakt dat er maar 1 conclusie mogelijk is....

Anoniem zei

rednitiOok wij hebben te maken gehad met de lompe en klantonvriendelijke
klachtenafdeling van Hartman.
Tijdens de bbq zakte onze 74 kg wegende buurman spontaan en zonder enige aan te wijzen reden door een kunstof Hartmanstoel.Hij is met zijn hoofd op een vensterbank terechtgekomen.Gevolg:
een grote bult en een fikse bloeduitstorting op het hoofd.Gelukkig is het allemaal nog redelijk goed afgelopen, maar er hadden zich veel ergere dingen kunnen afspelen.
Volgens Hartman is het normaal dat hun stoelen van, 6 of 7 jaar oud, als gevolg van weersinvloeden het spontaan begeven.Hartman had beter een goede oplossing voor hun gedupeerde klanten kunnen geven, want deze berichten leiden tot klantenverlies.En wij, en met ons nog meerdere zullen er voor zorgen dat onze vrienden en kennissen nooit ook maar 1 Hartman stoel zullen kopen.

Erika Koukos zei

@V.d. Hoeven

Ongelooflijk he, dat na 6 a jaar de stoelen het spontaan begeven. Het is levensgevaarlijk, ook bij uw buurman had het heel wat slechter af kunnen lopen. Dar is idd maar 1 manier dit te voorkomen; nooit meer een Hartman stoel kopen!

Anoniem zei

Wij hebben wel geen problemen met Hartman stoelen, wel met 1 van hun tafels. Na 1.5 jaar is het blad totaal verschoten van kleur. Hartman beweert dit nog NOOIT te hebben gezien en claimen dat het absoluut geen productiefout kan zijn. Gevolg: klant, zoek het zelf maar uit, wij laten u stikken.
Ik heb nog nooit een leverancier gesproken die zo hardvochtig en onverschillig met klanten omgaat.

Anoniem zei

deze week voor de tweede keer spontaan door een hartman florin stoel gezakt. Het is nu juli 2010 en het waren stoelen uit 2003. Dus hoezo produktie fout. Probleem gevaarlijke stoelen leeft nog steeds. Ben zelf net geopereerd aan mijn schouder en zakte dus met zere arm zo op de grond. Ben echt niet blij, maar na wat ik allemaal lees, wat kun je nu nog doen. Ik denk de 2 laatste hartman stoelen zelf maar kapot maken, voor er nog meer ongelukken gebeuren, en NOOIT meer hartman !!!

Marjorie Klip zei

Toen er afgelopen weekend bij ons ook iemand door een florion duo stoel aangeschaft 18 april 2003 is gegaan ben ik maar eens op internet gaan kijken uiteraard eerst even bij hartman geinformeerd maar ja de stoelen zijn inmiddels al 7 jaar oud en dus niet meer in de collectie, was hun reactie, ja en dus? eigenlijk ben ik perplext er word toch zo opgeschept over de levensduur van 10 tot 15 jaar, nou dat heeft onze stoel dus mooi niet gehaald, enige coulance voor de aanschaf van eventueel andere stoelen m.b.t. de prijs had ik op zijn minst verwacht maar nee hoor wij blijven met de 3 resterende stoelen zitten. Dus of 4 nieuwe of 1 afwijkend erbij zetten, hier word ik niet echt vrolijk van.
GRTX Marjorie

Erika Koukos zei

Het is ongelooflijk als ik alle reacties zo lees, dat dit kan in Nederland. Een land waar veiligheid van consumenten artikelen toch als belangrijk wordt gezien. Meest opmerkelijk is dat Hartman zelf in alle talen zwijgt, dit terwijl zij van geluk mogen spreken dat de meeste mensen er nog goed vanaf zijn gekomen. Het had nog veel erger kunnen aflopen. Ik hoop dat dit een waarschuwing mag zijn voor alle mensen die nog Hartman stoelen hebben, kijk uit, want ze zijn levensgevaarlijk!

velorex zei

Hallo, ook wij hebben problemen met een hartman stoel, Mijn vrouw is er afgelope woensdag doorheen gezakt het was een stoel die pas 1,5 jaar oud was, Hartman gemaild, antwoord:Het spijt ons zeer te horen dat uw vrouw door een stoel van ons is gezakt. Dit mag absoluut niet gebeuren na 1, 5 jaar. Wij adviseren u daarom met de aankoopbon en de kapotte stoel naar Leen Bakker te gaan. Zij zullen de klacht dan verder voor u afhandelen.
Wij naar Leen Bakker in Vlaardingen, daar ook niets want wij haden de bon moeten bewaren(je moet tegenwoordig van elke bon maar een kopie maken en bewaren) is dat service. het heel wat slechter kunnen aflopen dan wat blauwe plekken.
Ik geloof dat tegenwoordig het devies is "Klachten over onze service krijgen wij niet, dat geven wij niet"

SCHANDE HARTMAN !!

Anoniem zei

Hier is van de 4 stoelen ook de 2de kapot gegaan. mijn vriendin van 50kg ging er zo doorheen!

Na ongeveer 5 jaar worden ze levensgevaarlijk!

Zo te lezen hoef je ook geen contact met Hartman te zoeken. Mijn Leenbakker stoelen van 9 jaar zijn nog prima!

Anoniem zei

Berry zei wat een (K) stoelen wij hebben er 4 voor ons 25 jarig huwelijk gekregen,deze zijn gekocht bij tuincentrum overvecht,we hebben verleden jaar 2nieuwe stoelen gekregen,afgelopen weekeinde ging mijn vrouw voor de derde keer door een stoel heen.We hebben dus nu nog 1 stoel over,ze moesten d'r eigen kapot schamen bij hartman

Anoniem zei

En ook wij zakten door de Hartman stoel vandaag. Zo rond de 9 a 10 jaar oud. Wie heeft er nog 1 of 3 stuks staan? Van Hartman kun je blijkbaar niets verwachten.
g.vandekamp1@chello.nl

Unknown zei

Ook bij ons zijn dit jaar 2 hartman stoelen gesneuveld, ze waren 4 jaar oud. (ja buiten garantie).
Echt in tig stukken uiteen, levensgevaarlijk. Is hier geen keurmerk instantie voor? Dit zou verboden moeten worden.

Nooit meer Hartman....

Monique zei

Vandaag, 19 mei 2013 zakte mijn zoon door een hartman prestige verstelbare stoel met hoge rug.
Dit is van de tuinset met vier stoelen nu al de derde stoel waar iemand met een normaal gewicht van 65 kg doorzakt. Ik ben heel erg blij dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd! Had echter wel verwacht van een Hartman tuinset dat deze wel wat langer mee gaan. Dit mag toch niet directie van Hartman???
Deze tuinset is gekocht in 2008.
Waarom doet U niets voor alle gedupeerden. Dat zou de goede naam van Hartman zeer ten goede komen!

Gbouw zei

Hoi,

Ook hier zijn intussen 4 stoelen als luciferhoutjes geknapt. Is al vervelend voor jezelf maar in twee gevallen ging het om bezoekers. Waar ik moeite mee heb is dat er zoveel klachten zijn over deze lijn stoelen en dat ze nog altijd verkocht worden. Gisteren nog op de tv reclame van de Blokker.
Jammer, jammer, jammer. MAar ik hoef voorlopig geen Hartmann meer.

Groetjes Gisela

Stephan zei

Bij één van onze aluminium Hartman tuinstoelen is het textileen doek van de zitting gescheurd. De zitting zit vast met geschroefde profielen. De bouten zaten er scheef ingedraaid en haden bramen waardoor het doek waarschijnlijk gescheurd is. Zowel de dealer als Hartman konden ons niet meer helpen, zeiden ze. Het blijkt nu dat we destijds voor veel geld een set wegwerpstoelen hebben aangeschaft. Hadden we beter zo,n setje van de Praxis kunnen kopen. Zag er ook leuk uit maar koste een kwart van de hartman set.

Stephan zei

Bij één van onze aluminium Hartman tuinstoelen is het textileen doek van de zitting gescheurd. De zitting zit vast met geschroefde profielen. De bouten zaten er scheef ingedraaid en hadden bramen waardoor het doek waarschijnlijk gescheurd is. Zowel de dealer als Hartman konden ons niet meer helpen, zeiden ze. Het blijkt nu dat we destijds voor veel geld een set wegwerpstoelen hebben aangeschaft. Hadden we beter zo,n setje van de Praxis kunnen kopen. Zag er ook leuk uit maar kostte een kwart van de Hartman set.

Anoniem zei

Inmiddels 3 stoelen kapot (125 euro per stuk, 4-5 jaar oud, aluminium met textileen). Allemaal gebroken op het plastic aanhaakpunt onder de armleuning. Duidelijk dat dit geen goed ontwerp was/is. Op de laatst overgebleven stoel durf ik niet meer te zitten. Triest: zo duur maar toch extreem slechte kwaliteit.
Oh ja, het waren geen zwaargewichten die achter over klapten. Ook eenmaal een kind van 25 kg...
Na alle reacties op Tros Radar gelezen te hebben heeft het duidelijk geen zin om je hier verder druk om te maken. Ik zou als Hartman elke klant die duidelijk een produkt heeft met abnormale slijtage/produktiefouten gratis nieuwe stoelen geven om je goede naam te behouden. Wat zijn nou de kosten daar van in vergelijking met de waarde van je merknaam? Die stoelen komen waarschijnlijk uit China voor 10 euro produktiekosten voor de duurste modellen.

Een dergelijke houding zou ook goed zijn voor mond-tot-mondreclame. Het tegenovergestelde niet: 1 persoon spreekt al snel 10 mensen op de camping... Die weten het dan ook...En die vertellen het ook weer door.

Duurkoop is duurkoop. Geen Hartman meer.

Anoniem zei

Het is nu juni 2014 en het Hartmanleed gaat maar door! Ook ik zakte namelijk vanmiddag plotsklaps door een van de Hartman tuinstoelen van nog geen twee jaar oud. De rug geschaafd en bont en blauw, wat je je dan ook nog eens gaat ergeren als je al de reviews leest! Hoe schaamteloos dat het bedrijf omgaat met gedupeerden! Dat zo'n bedrijf nog bestaat... Morgen naar de leverancier en kijken wat er van komt - na het lezen van al de reviews misschien ook de rechtsbijstand inschakelen en de ekuringsdienst van waren informeren?

Anoniem zei

Ben 2 weken terug ook door 2 hartman
Stoelen gezakt
Wordt eerdaags geopereerd heb 2 witte oude stoelen van hartman gevonden toen hun kwaliteit nog goed was op de kop getikt
Kan nu met een gerust hard op de stoelen zitten
Hartman moest hun producten aanpassen i.v.m. de concurrentie vandaar de slechts kwaliteit van nu

Anoniem zei

Ben 2 weken terug ook door 2 hartman
Stoelen gezakt
Wordt eerdaags geopereerd heb 2 witte oude stoelen van hartman gevonden toen hun kwaliteit nog goed was op de kop getikt
Kan nu met een gerust hard op de stoelen zitten
Hartman moest hun producten aanpassen i.v.m. de concurrentie vandaar de slechts kwaliteit van nu

Anoniem zei

Wij hebben Hartman Essential set, ongeveer drie jaar geleden gekocht bij een tuin outlet die inmiddels failliet is. Bij een van de stoelen is de bout in de armleuning afgebroken waardoor de leuning niet meer is te verstellen. Dit kan je ook niet zelf repareren lijkt me of je zou hier een nieuwe armleuning moeten kunnen plaatsen. Maar is dat wel mogelijk? Gaat niet lang meer duren voordat Hartman over de kop is....

Unknown zei

De Florian stoelen waar wij doorheen zijn gezakt waren zegge en schrijven één maand oud. Je kan wel zeggen: "Doorheen gezakt zo uit de verpakking"!

Unknown zei

Mensen. Koop geen hartman meer!!! Levensgevaarlijk. Onze stoelen zijn nog geen 3 jaar oud. Inmiddels zijn er al 2 gesneuveld.

Marlies zei

Vandaar dat ik dan ook een loungeset heb aangeschaft!

michels eddy zei

40 jaar geleden hartman ambassador gekocht , sterk, nu nog hier in gebruik , een jaar geleden hartman prestige gekocht , alles ligt al op containerpark ,stoelen zeer licht ,slechte produktie , goedkoop gemaakt ondanks de prijs , twee mensen erdoor gevallen met gelukkig geen verwondingen, kon slecht afgelopen zijn , mijn idee overal beginnen ze rommel te maken , ook bij prestige merken , aja de stoelen noemden ook prestige !!!!!!!!

Anoniem zei

Ook ik heb prestige van hartman 2 maanden geleden door 1 gezakt vandaag door nog 1 mijn vader in 2013 al door 1 heb nog 2 vd stoelen over. Hebben het gemiddeld langer gedaan dan hierboven genoemd maar het is echt rotzooi

Anoniem zei

G

Anoniem zei

Iemand die me 8 ovale plaatjes kan opsturen. De plaatjes van mijn Hartman tuinstoelen prestige zijn losgekomen.
annschepens@hotmail.com
Bedankt