maandag, mei 14, 2012

Olifanten bewijzen Olifanten Fluisteraar laatste eer

In maart is Olifanten Fluisteraar Lawrence Anthony op 61 jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. De intelligentie van olifanten is al vaak geprezen, of het in dit geval intelligentie was of instinct, opmerkelijk is dat na Anthony's dood olifanten de laatste eer kwamen bewijzen bij zijn huis.

Lawrence, een bekend natuurbeschermer en auteur is vooral bekend geworden door zijn interventie in de Bagdad Zoo in 2003 tijdens de Irak oorlog. Verder was Lawrence eigenaar van het Thula Thula Game Reserve in Kwazulu-Natal. Daar stond hij vooral bekend als de Olifanten Fluisteraar. Hij redde veel olifanten uit handen van jagers en had in de loop der jaren een speciale band opgebouwd met een grote groep olifanten.

Enkele dagen na Anthony's dood arriveerden er een aantal olifanten die twee dagen bij zijn huis bleven staan. Twee daarvan had Anthony vroeger gered. De olifanten hadden ongeveer 12 uur moeten  lopen naar zijn huis om hem de laatste er te komen bewijzen, ze waren daarvoor minstens 1,5 jaar niet bij het huis geweest. Na twee dagen gingen de olifanten weer op weg naar de bush. Het is ongelooflijk hoe de olifanten wisten dat Anthony overleden was.

Het is uit onderzoek al langer bekend dat olifanten rouwen om hun doden, ook om mensen. In India krijgen babyolifantjes vaak een vaste beschermer toegewezen. Als die dood gaat, schijnt de olifant niet lang daarna ook te sterven.

Geen opmerkingen: