dinsdag, mei 08, 2012

Bevrijd in roermond

Heel toevallig was het ook nog bevrijdingsdag, het was mooi meegenomen dat wij na het bezoek aan de Kleinzelfstandige ons in dat gevoel heel goed konden inleven.

Alvorens naar ons favoriete Kasteeltje Hattem te gaan, besloten wij nog wat in Roermond te vertoeven. We begonnen bij de Designer Outlet, als je niet van de conservatieve Duitse snit houdt is dat geen aanrader. Met lege handen en een wederom zeer volle blaas renden we de eerste de beste gelegenheid binnen. Dat bleek De Pastorie te zijn, een restaurant waar mensen met een beperking te werk worden gesteld. Het moet gezegd, hier zou de Kleinzelfstandige nog heel wat van kunnen leren. De inrichting is prachtig en eigentijds en de bediening geweldig. Wij hebben niet kunnen achterhalen wie nu degenen met de beperking waren, dit komt waarschijnlijk omdat we kort daarvoor met de beperking in Malden hadden kennis gemaakt.

Als er een feestje te vieren is, staan de Roermonders paraat. Er was dan ook niet gewoon 1 bevrijdingsfestival, er waren bevrijdingsfestivals door de hele stad. Daarnaast waren er diverse markten, waar aan alle onderdrukte wereldbewoners was gedacht, of het nu Tibetanen, Chipito's of Hottetoten waren, de Roermonders wilden ze allen bevrijden. Ook op het grootste festival in het centrum, waar honderden Limburgers opeen gepakt stonden, ging het er allemaal gemoedelijk aan toe; groepjes bejaarden en jongeren stonden zij aan zij met de Hells Angels en er viel geen onvertogen woord met zachte G. De enkele politieagent die er tussendoor liep vermaakte zich dan ook zelf prima.

Nog maar net op tijd arriveerden we bij Kasteeltje Hattem. Tja en daar is alles al over gezegd; in een woord geweldig. Ook nu weer was het eten en de service top, en genoten we van de kamer met het lekkere bubbelbad. We kunnen slechts een klacht verzinnen; het weer, maar waar moeten we die klacht indienen?

En omdat het zo leuk is in Roermond heeft ook De Sint besloten dit jaar zijn intocht in deze stad te houden.Geen opmerkingen: