vrijdag, februari 06, 2015

Tongetende pissebed in de tonijn

Wie heeft er geen blikje Princes tonijn in de kast staan? Wij in ieder geval wel, al zal het door het volgende verhaal waarschijnlijk ongeopend naar de vuilnisbak verhuizen.

De Engelse Zoe Butler opende een blikje Princes tonijn en zag er een raar ding in, het leek op een stukje darm. Zoe keek er eens goed naar, toen ze tot haar schrik ontdekte dat het stukje terug keek.

Het "ding" met oogjes moet nog goed onderzocht worden, maar men denkt dat het een Cymothoa exigua is. Een soort pissebed die in de zee leeft en zich bij een gastheer vastbijt in de tong. De tong sterft af en vervolgens neemt Cymothoa de functie van de tong over. Een vis kan met deze levende tong nog heel oud worden, dus waarschijnlijk zal het bij de mens ook wel meevallen. Toch heb ik voorlopig weinig trek in tonijn.

1 opmerking:

manon takes zei

Vreselijk verhaal dit..ik heb ook nog een stapel blikjes rode zalm van princes in de kast staan..even uitvissen of het daar ook in kan zitten, mijn blikjes tonijn voer ik aan mijn vier katten, als het ook in de zalm kan zitten hebben de katten feest!
Baal hier wel van, want ik maakte graag wraps met deze vissoorten pff.

Manon Takes.