zondag, november 19, 2017

Catfulness met HappyCat by Sylvia

Gisteren waren wij bij de workshop Catfulness van HappyCat by Sylvia. We hebben heel wat geleerd over TTouch bij katten en daarnaast was het gewoon een hele gezellige middag. De workshop werd gegeven bij Kattenpension Hilversum, wat ook heel leuk was, want nu konden we zelf eens ervaren hoe het op Gidon's vakantieadres is.

We werden ontvangen door Sylvia en enkele katten, met een heerlijk kopje thee en een stroopwafel. Daarna kregen we veel informatie over TTouch bij katten van Saskia van TTouch4animals. De Tellington TTouch methode is een positieve trainingsmethode die ervan uitgaat dat er een verband is tussen lichaamshouding en gedrag. Spanningen worden weggenomen en het dier raakt zowel fysiek als mentaal beter in balans. We leerden enkele technieken, waaronder een cirkelvormige aanraking, met de klok mee (een en een kwart cirkel), waarbij de huid meebewogen wordt. Het blijkt veel verschil uit te maken of je het met de achterkant van je hand doet of de binnenkant. Met de achterkant komt het zachter over voor het dier. Verder leerden we het strijken van de oren en zachtjes langs plukjes haar strijken. Voor de katten die dit allemaal wat te veel vinden is er nog de mogelijkheid om met veertjes en kwastjes zachtjes over de vacht en/ of bijvoorbeeld de pootjes te strijken.


Wat heel leuk was, is dat we op de katten van het pension mochten oefenen. Natuurlijk alleen op degenen die dit wilden en het leuk vonden. Gelukkig waren er genoeg katten die het heerlijk vonden en genoten van alle extra aandacht. Ik heb geoefend op Garfield en op Poes, allebei echt lieve schatten, die er wel van leken te genieten. Gaandeweg de workshop zag je dat er steeds meer katten kwamen kijken en erbij kwamen liggen.

Bij thuiskomst rook Gidon waarschijnlijk de geur aan ons van andere katten en het pension en hij ging chagrijnig in een hoekje zitten. Dus van oefenen kwam niets. Zelfs nadat wij ons omgekleed hadden, was hij behalve voor zijn diner, nergens meer voor in de stemming. Vanochtend was hij weer ons gewone, vrolijke mannetje, helaas kon TTouch hem nog steeds niet bekoren.

Sylvia is van plan om nog veel meer workshops te gaan geven. Wij hoorden over ontzettend leuke plannen, dus hou haar website en Facebook-pagina goed in de gaten.1 opmerking:

Sylvia de Bood zei

Wat een ontzettend leuk verslag, dank je wel!! Ik ga 'm delen, hoor!! Echt superleuk!! En Gidon trekt vast snel weer bij ��