vrijdag, augustus 28, 2020

Hoe pijnlijk is een COVID-19 PCR test bij het Huisartsenlab nu echt?

Na veel klachten over de PCR test bij het Huisartsenlab, met name over de te late uitslag, waren we weinig optimistisch gestemd toen wij er ook aan moesten geloven. Je schrijft je in, waarna je een formulier met barcode krijgt. Hiermee kun je je zonder afspraak laten testen op een van de testlocaties. Wij hebben de test laten doen in de drive through van het Huisartsenlab in Baarn. 

Op een late namiddag vonden we de vestiging in Baarn op een somber industrieterrein. De exacte locatie was direct herkenbaar aan de lange file in de smalle straatjes voor het industriële bedrijfspand. Dit moet wel tot ergernis van alle omliggende buren zijn, want tijdens de drie kwartier wachten, moesten er diverse vrachtwagens en andere voertuigen zich door de file een weg zien te banen. Naarmate de rij vorderde kreeg je meer en meer het idee in de rij te staan voor een carwash. Al kwam ook steeds meer de vraag bij ons op hoe pijnlijk het nou echt zou zijn. Tevens was het ook een heel surreële ervaring, wie had dit soort taferelen nou ooit kunnen bedenken? 

Eenmaal binnen in de teststraat werden  we verwelkomd door twee vriendelijke dames in het stemmig blauw. De een scande het formulier en de ander deed de test. Eerst werden er twee wattenstokjes in de mond gedaan, om wat keelslijm te vangen, dit voel je amper. Daarna een grotere wattenstaaf in de neus, deze werd behoorlijk hard aangeduwd. waarbij je direct een prikkend gevoel in neus en keel krijgt. Het voelt een beetje als een bloedneus/ De wattenstaaf in de neus was vooral prikkelend, maar niet echt pijnlijk, temeer daar het maar enkele seconden duurt. De test valt dus echt enorm mee, in tegenstelling tot alle sensatieverhalen die je leest. 

Goed, dan het wachten op de testuitslag. Deze kwam bij ons reeds de volgende dag om 23.30 uur, per sms en per e-mail. Gewoon ruim op tijd dus. Al bij al is de COVID-19 PCR test bij Huisartsenlab tot onze grote opluchting prima verlopen. En dan het allerbelangrijkste natuurlijk: we kregen beiden een negatieve uitslag. 

Geen opmerkingen: