dinsdag, augustus 30, 2011

Help de kamelen de Arabische lente door

In de Sinai (Dahab) leeft een bevlogen Nederlandse vrouw, Joyce Schröder. Niet alleen doet ze veel goed werk voor de Muzayna bedoeïenen, maar vooral ook voor de kamelen. Voor de hulp aan deze bijzondere dieren heeft Joyce zelfs een stichting opgericht; Stichting Dalèl. Dalèl is de naam van haar eerste kameel, die overleed nadat hij zeven jaar bij haar was.

Het is een moeilijke tijd voor de bedoeïenen en daardoor ook voor de kamelen. De Arabische lente heeft namelijk ook in de Sinaï de toeristen weggejaagd, dit terwijl Caïro op negen uur rijden ligt.

De stichting Dalèl heeft als missie het lichamelijk en psychisch welzijn van kamelen te verbeteren, te beginnen met de kamelen in en rond Dahab, omdat de voederprijzen enorm stijgen, veterinaire zorg ontbreekt, er weinig werk is voor de kamelen en hun eigenaren, de woestijn steeds droger wordt en er steeds minder ruimte is in Dahab voor de bedoeïen om hun kamelen te stallen. Verder waakt de stichting er met de hulp aan kamelen daarnaast ook voor dat eigenaren niet afhankelijk worden gemaakt en dat zij ten alle tijde verantwoordelijk blijven voor hun dieren. De stichting komt bijvoorbeeld niet met geld, maar met voer.

Wil jij ook de kamelen helpen? Kijk dan op de website van de stichting, er zijn diverse manieren waarop je kunt helpen. Of ben je zo enthousiast dat je zelf ter plaatse wilt gaan kijken? Ook dat kan, Joyce organiseert prachtige woestijntrektochten met kamelen, met haar reisorganisatie DesertJoy.

Geen opmerkingen: