dinsdag, augustus 14, 2012

Straattheater, kasteel en Floriade; Limburg in de tropen

Afgelopen weekend hebben wij wederom in Kasteeltje Hattem doorgebracht. Het verschil deze keer was de tropische temperatuur, waardoor we hier voor het eerst buiten konden eten, geweldig! Als voorafje bezochten we het Roermonds Straattheaterfestival en als heel lang toetje de Floriade.

Nu we toch in de buurt waren, besloten we toch eens een dag naar de Floriade te gaan, het is tenslotte maar eens in de tien jaar mogelijk en de andere 40 jaar is het mij geheel ontgaan. Toevallig dachten dat heel veel andere mensen ook, vooral in Duitsland en Japan. Gelukkig had de organisatie daar wel op gerekend en werden we prompt ergens naar het Limburgse boerenland verwezen. In de middle of nowhere moesten wij, samen met honderden andere mensen onze auto op een dorre vlakte achterlaten. Vandaar werden wij met bussen naar de Floriade gedeporteerd.

Aangekomen wachtte ons een onaangenaam lange rij bij de kassa (wijze les: koop je kaartjes vooraf via internet), ook hier was in voorzien want een en ander werd toch nog vrij snel afgehandeld.
Eenmaal binnen is het moeilijk beslissen waar eerst heen te gaan, het Floriadeterrein is namelijk gigantisch groot. Er zijn vijf werelden, met vijf thema's, waarin dan weer de diverse landen met hun paviljoens staan. Het beste is maar gewoon te gaan lopen, alles zien op 1 dag is toch een illusie.

Het viel ons al snel op dat je hele vreemde dingen kunt doen op de Floriade. Zo waren we nog geen uur binnen, of Michael had al een aardbei-achtig ruimtepakje aan. Dit bleek bedoeld om je smaakpapillen te voelen, Michael voelde zich echter alles, behalve een smaakpapil.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: