maandag, januari 07, 2013

Weekendje Dordrecht

Michael was het afgelopen weekend jarig en waar kan dat beter gevierd worden dan in Dordrecht. Overdag dag zouden we gaan winkelen voor de jarige en eventueel nog naar wat musea, 's avonds stond er een etentje op het programma met vriend Remco. Het weer zat in ieder geval al mee, zo was het in Nederland zo'n beetje Michael's warmste verjaardag ooit.

Vanzelfsprekend logeerden we weer in Hotel Dordrecht, met de handige ligging en nog handiger parkeerplaats. Inmiddels was er een verbouwing geweest en was het er helemaal opgepimpt. We kregen dit keer een nog grotere kamer met een hele huiskamer erbij, nieuw badkamer en nieuwe tv. Niets te klagen dus. Nou ja een heel klein puntje dan; toen we na het etentje samen met Remco nog wat in de hotelbar gingen drinken en het uur van Michael's verjaardag aanbrak, was de bar plotseling gesloten en kon er echt niet nog een drankje vanaf, dit terwijl we de enige gasten in het hele hotel waren.

Al is Dordrecht vrij compact, ook deze keer is het ons nog niet gelukt alles te bekijken.  Het winkelaanbod is enorm gevarieerd, naast alle standaardwinkels hebben ze er diverse leuke, aparte winkeltjes. Michael had echter zijn zinnen op een broek bij Rituals gezet, een winkel die we ook gewoon in Almere hebben. Vreemd genoeg bleken ze daar alleen kleding voor een soort slangenmensen te hebben; met een heel mager figuur en benen van 2 meter. Volgens de verkoopster lag dit alles niet aan hun kleding, maar aan het feit dat Michael zo klein is (?). Daar slaagden we niet dus, maar gelukkig heeft Michael elders nog diverse cadeautjes uit kunnen zoeken.

Na al het gewinkel was het tijd voor de verjaardagslunch, toevallig kwamen we terecht bij een gezellig restaurantje met de wat vreemde naam Crimpert Salm. Het blijkt dat de naam afkomstig is van het "crimp slaan" van zalm, die sloeg men achter de oren zodat de zalm een mooie roze kleur kreeg. Gelukkig sloeg men nu niemand meer achter de oren, maar waren de visschotels wel geweldig goed. Onder toeziend oog van mijnheer Reimpie (die ook nu weer zo'n vreemde geruite broek aan had), genoot Michael van zijn verjaardagslunch. De tijd vloog en om 5 minuten voor sluitingstijd konden we nog net het Dordrechts Museum binnenrennen om een tijdschrift te kopen wat ik wilde hebben. Voor het bezichtigen van de musea zullen we zeker nog eens een bezoekje aan Dordrecht brengen.

We waren nog net op tijd terug om Remco in de hotelbar te kunnen begroeten, waarna we naar de Grote Griek togen. Daar was het erg rustig, maar dat lag zeker niet aan het eten. Deze Griek heeft eindelijk eens wat andere gerechten dan het standaard aanbod van de meeste Griekse restaurants. We hebben dan ook heerlijk gegeten. Bij de toiletten bleek er nog een wereld op zich te bestaan, met een prachtige kinderkamer en een rokersruimte. Het was een gezellige avond, die we zoals eerder gezegd, afsloten in de hotelbar.

De andere dag besloten we in Almere nog even bij het roemruchte Primark te gaan kijken, dat moet je tenslotte eens gezien hebben. In  tegenstelling tot alle verhalen, kon je er een kanonskogel afschieten, het bleek dan ook dat we een uur te vroeg waren. Toen we later terugkwamen was het er een stuk drukker, met aan de accenten te horen, voornamelijk bezoekers uit het oosten van het land. Op zich valt het er niet tegen, op wat oud-engelse truttige kleding na, is het er goed winkelen. En de prijzen zijn ongelooflijk, het is dan ook vreemd dat er zoveel bewaking is, als je 6 paar sokken voor 3 euro kunt kopen is het toch vreemd dat er nog mensen rondlopen die niet willen betalen?


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Erika en Michael, nogmaals dank voor de gezellige avond en het heerlijke eten. Remco

Erika Koukos zei

Hoi Remco,

Jij ook bedankt, het was weer leuk! Stom alleen dat ik 's avonds mijn fototoestel vergeten ben.