maandag, april 06, 2015

Portugal - Algarve

Er zijn weinig gebieden zo onderschat als de Algarve in Portugal. Dit gebied wordt vaak afgeschilderd als toeristisch en van weinig waarde, wij hebben vorige week maar weer eens met eigen ogen kunnen aanschouwen dat dit geheel onterecht is. De Algarve is prachtig. Ook het hotel RIU Guarana voldeed geheel aan onze verwachtingen. Dus het was een weekje puur genieten.

Naast de mooie natuur, vele bezienswaardigheden en vriendelijke bevolking troffen we in de Algarve ook nog eens geweldig weer aan. Het was elke dag tussen de 27 en 32 graden, maar dit is ook voor Portugal zo vroeg in het jaar uitzonderlijk, de airco in het hotel werkte daarom helaas nog niet. De mensen in Portugal zijn echt ontzettend aardig, Met een bijna verlegen glimlach bedanken ze je  echt voor alles.  Het woord obrigado klinkt dan ook de hele dag, en is een Portugees woord dat wij in ieder geval nooit meer zullen vergeten.

De Algarve is een van de meest typische en karakteristieke provincies van Portugal met hier en daar Moorse invloeden. De Algarve werd tot 1249 door de Moren overheerst. De naam Algarve is dan ook van Arabische oorsprong. Al Gharb betekent het land in het westen. De vele amandelbomen zijn volgens de legende aangeplant door een Moorse koning, die getrouwd was met een prinses uit het noorden. Deze prinses had elke winter heimwee naar de sneeuw van haar land. De koning liet daarom het land beplanten met amandelbomen, die in februari sneeuwwitte bloesem kreeg. Vooral in het voorjaar is de Algarve een grote bloementuin.

Portugal is ruim 3 keer zo groot als Nederland en is gelegen op het Iberisch schiereiland. De Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal. De wegen zijn uitstekend, dus een huurauto is zeker aan te raden. De kust wordt verdeeld in 2 delen: Sotavento (ten oosten van Faro) en de Barlavento (ten westen van Faro).
2 opmerkingen:

yvonne van der laan zei

Leuk om te lezen dat de Algarve zo in de smaak is gevallen. Wij zijn er nog nooit geweest, maar denk erover om komend voorjaar te gaan, twijfelde nog of de temperatuur wel okee zou zijn begin mei, maar als ik dit zo lees kan het zelfs in april al lekker zijn. Weer een beetje meer overtuigd dat het toch Algarve gaat worden... thx! :)

Erika Koukos-Baardwijk zei

Zeker een aanrader Yvonne! En inderdaad is het over het algemeen prachtig weer hoor in mei. Alvast veel plezier! En laat en nog even weten wat jij ervan vond=