vrijdag, mei 22, 2015

Sumoworstelen

Van onze correspondent R.-san uit Utsunomiya Japan


Afgelopen zaterdag was ‘t sumodag. Met vroeg in de ochtend de nog onbekende worstelaars: de zaal is dan nagenoeg leeg- op een vader, moeder, ooms en tantes na dan.

Terwijl in de loop van de middag de vedetten arriveren en de zaal afgeladen is. Het is een hele belevenis, want niet alleen blijft het een sport uitgeoefend door gezellige dikkerds- dat geeft het iets aandoenlijks, ook het publiek leeft ontzettend met hen mee. Er wordt daarbij ook heel wat afgeschreeuwd. En dat de worstelaars soms letterlijk van het podium verwijderd worden (ik heb er diverse het publiek ingeslingerd zien worden) komt de sfeer ook zeker ten goede. Wat mij betreft is het een in Nederland onheus onbeminde sport en hoe eerder deze de plaats inneemt van koning voetbal des te beter.

En daar ben ik het geheel eens met R. -san, het zou leuk zijn als het sumoworstelen in Nederland de nationale sport zou worden. Die gezellige sumo's zijn toch veel leuker om naar te kijken dan onze eigen verwende voetballers? Met dank aan R.-san

Geen opmerkingen: