maandag, juli 31, 2017

Fletcher vakantieveilingen-omzet

Er even een nachtje tussenuit gaan is heerlijk. En het fijne is: bij deze veiling kun je zelf kiezen in welk Fletcher Hotel je verblijft. Waai uit aan zee, trek eropuit op de Veluwe of ontdek een stad die je nog niet kent. Jullie komen lekker uitgerust weer thuis.
Aldus de wervende tekst van Vakantieveilingen over de Flecher Hotels. In werkelijkheid is het pure oplichterij waar Fletcher een behoorlijk extra inkomen mee verdient.

Menigeen weet dat wij sinds jaar en dag regelmatig te vinden waren in onze favoriete hotel, Willibrordhaeghe. Door een faillissement en wat onfortuinlijke latere eigenaars, was Willibrordhaeghe lang gesloten. Tot ons grote geluk is het onlangs weer heropend en is het een Fletcher hotel geworden. Al staat dat niet zo goed bekend, dit hield ons niet tegen om weer eens een weekendje Deurne te boeken.

Nu staat Fletcher al jaren elk uur op Vakantieveilingen. Elk uur gaat er een overnachting uit. je zou denken dat alle hotels van Fletcher inmiddels de komende tien jaar vol moet zitten hierdoor. Maar nee, ook wij konden de bon krijgen. Alle weekenden staan nog vrij, met wel een enorme bijbetaling. Gek genoeg stond er op de bon dat deze niet geldig was in het weekend. Dat is vreemd, want bij bieding staan alle weekenden nog groen.
Niet getreurd, wij mailden Willibrordhaeghe zelf en wat bleek, het kon gewoon in het weekend, we hoefden alleen de boekingslijn maar te bellen. En daar bleek dat het komende weekend vol was. Boeken voor een weekend verder kon niet, we moesten elke week maar bellen.
Afgelopen weekend belden wij weer en toen werd ons gezegd dat de bon niet geldig is in het weekend. We moesten de e-mail maar doorsturen, dan zouden ze ernaar kijken. Nou, bij kijken is het gebleven, want sindsdien is het stil aan de overkant, heel stil.

Al bij al was het natuurlijk al vreemd dat Fletcher elk uur een bon aanbiedt op Vakantieveilingen. Als die allemaal geïnd zouden worden zouden Fletcher hotels altijd vol zitten. In werkelijkheid word je gelokt met alle weekenden die (weliswaar met forse bijbetaling) nog vrij zijn, heb je eenmaal betaald blijkt het niet in het weekend te kunnen (en waarschijnlijk nooit). Hierdoor worden de meeste bonnen nooit geïncasseerd en rinkelt bij Fletcher elk uur de kassa, zonder dat ze ooit een gast hoeven te ontvangen. Wij hebben nu al een heel naar gevoel over Fletcher en zijn zeer teleurgesteld, hopelijk stopt de Vakantieveilingenoplichterij van Fletcher spoedig en wordt hotel Willibrordhaeghe gewoon weer een zelfstandig hotel.


Geen opmerkingen: