maandag, juli 31, 2017

Unhappy Consumer: De lotgevallen van Stinkende Thomas

Onze oude AEG stofzuiger was na jarenlange trouwe dienst aan vervanging toe. Toevallig zagen wij een erg enthousiast reclame-uiting van de Thomas Perfect Air Animal pure: leest u even mee?


Wow een stofzuiger die meer levensvreugde belooft en ons zelfs kan behoeden voor allerlei sluimerende allergieën. Zoiets wilden wij als echte “frisse luchtfans” natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Wij zetten ons even over de stevige aanschafprijs heen en besloten dit wonder der hedendaagse techniek online te bestellen via Bol. Al gauw mochten wij de heilige Thomas, die voor ons op dat moment al synoniem was voor de patroonheilige van alle frisse momenten, in ontvangst nemen. Wat ons meteen opviel was de enorme omvang + het bijbehorende gewicht. Maar goed, je kan verwachten dat levensvreugdescheppende technieken van Duitse makelij nu eenmaal wat meer wegen dan een doorsnee stofzuiger. De eerste ervaringen waren ook niet verkeerd. Het loeiende geraas voor lief nemend besloten wij het achterste van Thomas in actie te besnuffelen en hoewel de lucht eerder neutraal dan fris te noemen was…en onze levensvreugde zo een beetje op het oorspronkelijke niveau bleef, waren wij niet echt ontevreden.

Helaas was het plezier echter van korte duur. Na 2 dagen begon Thomas de geur van uitgekotste kattenbrokken en natte hond te verspreiden. Tijd om de tank even te verversen dachten wij zo. Wij hadden op Youtube al een filmpje gezien waarin deze klus met gemak werd verricht maar helaas was de realiteit toch anders. De filter, het mondstuk en de tank waren volledig verstopt met kattenharen dewelke slechts met veel moeite konden worden verwijderd omdat ze in allerlei hoeken en kanten vast zaten. Bovendien was de stank in de tank zo ondragelijk dat zelfs in volle buitenlucht ons riante terras er helemaal naar stonk. Onze levensvreugde begon al flink te tanen.

Wij hadden ons er uiteindelijk bij neergelegd dat wij voortaan 2-3 keer per week de nare klus van het reinigen van Thomas over onszelf hadden afgeroepen maar het werd nog erger.

Na een 6 tal weken begon het toestel ook na het reinigen een zeer kwalijke geur te verspreiden die het midden hield tussen versgedraaide fecaliën en rotte eieren. Omdat ik het vage vermoeden had dat wij iets fout deden, vermits dit fenomeen al helemaal niet meer strookte met de productomschrijving op Thomas Perfect air besloot ik de hulp in te roepen van de klantenservice.

Tot mijn grote schrik wist deze te melden dat het de bedoeling is dat de tank na elk gebruik moet worden geleegd, schoongemaakt en vervolgens open moet blijven staan tot alles binnenin droog is. Bovendien moet de filter regelmatig als een oude luier worden gewassen en als dat niet meer helpt, moet je hem vervangen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat de Thomas Perfect Air Animal pure meer verzorging nodig heeft dan een pas geboren baby.

Van even snel stofzuigen is met een dergelijke vernuftige uitvinding natuurlijk geen sprake meer. Wij hebben de misselijkmakende Thomas na 6 weken gebruik bij het groot vuil buitengezet. Tot onze verbazing was hij, ondanks zijn stank, toch nog door iemand anders meegenomen vooraleer het afval werd opgehaald. Wellicht was Mozes een betere naam voor het onding geweest maar iets zegt ons dat ook de nieuwe adoptieouders hun vondst erg snel zullen betreuren.


Geen opmerkingen: