vrijdag, juni 15, 2018

Petrino Paradise

Wij reizen heel wat af, maar in juni gingen we altijd naar Telendos. Na 16 jaar was het echter tijd voor iets nieuws en zo gingen we deze keer naar Chalkidiki (Griekenland) en wel naar Afytos op het schiereiland Kassandra. We hadden bij Petrino Suites Hotel een maisonnette geboekt met privézwembad. En zo vlogen wij vol verwachting naar Thessaloniki.

Vanaf de luchthaven is het nog een uurtje rijden. Aangekomen ligt Petrino aan een doorgaande weg, maar als je eenmaal binnen bent is het een waar paradijs met een prachtige tuin met authentieke huizen, een bar met groot zwembad en een restaurant. Het is er heerlijk stil, op de vogels en krekels na. Er hangt een hele aparte, serene sfeer.

Onze maisonette viel niet tegen. Beneden een woonkamer en badkamer en boven een slaapkamer. De inrichting was een mix van klassiek en modern, heel sfeervol. Het allerleukste aan de suite was dat je een eigen tuin met privézwembad had. En dat was echt zalig, zo heerlijk rustig. Elke morgen kwam de tuinman het zwembad schoonmaken. De tuin werd goed bijgehouden. Ook de dieren die we op bezoek kregen waren geweldig, daarover later meer.

In dit toppunt van luxe was het dan wel vreemd dat de warme en koude kraan in de badkamer omgedraaid zaten. Dat heb ik eigenlijk nog nooit eerder ergens gezien, het is in ieder geval geen Griekse gewoonte. Wel was er weer een bekend Grieks probleem met de douchekop. Als je die aanzette spoot het water een paar meter verder en bleef je zelf droog. Gelukkig was de receptie heel goed en stond er binnen een half uur een klusjesman in de badkamer. Helaas snapte de man niets van het probleem, hij draaide hem keer op keer open en zei, it is working. Tja, naar Griekse normen wel. We hebben het daarom maar zo gelaten en, net als altijd in Griekenland, de douche maar in de hand genomen.

We vielen met onze neus in de boter, 's avonds was er een barbecue met livemuziek in het restaurant. Aangekomen was het vreemd dat achterin de tuin alle tafels bezet waren en voorin alle tafels leeg. Toen de livemuziek begon begrepen we direct de reden. De muziek was zo hard, dat je pijn aan je trommelvliezen kreeg. Helaas was er alleen nog plaats naast de muzikanten, we hebben de barbecue dus maar snel achterover geslagen en zijn naar onze eigen tuin gegaan. Die lag precies aan de andere kant van het domein en daar was de muziek nog prima te horen. Gelukkig beperkten dit soort evenementen zich slechts tot de zondagavonden. Wordt vervolgd.


















Geen opmerkingen: