woensdag, augustus 01, 2018

Dokter Tinus wandeling in Woudrichem


 Het is alweer even geleden dat Dokter Tinus op tv was. Toch kun je nog steeds een Dokter Tinus wandeling maken in Woudrichem met Alice van Diejen van First Class Entertainment. Woudrichem, of Wourkem zoals het in de serie heet, is een prachtig vestingsplaatsje in Brabant. Je gaat tijdens de wandeling langs de mooiste setlocaties en krijgt leuke weetjes te horen over de serie.


Wij besloten het eens te proberen, want we vonden de serie altijd erg leuk. We werden gastvrij ontvangen met koffie en gebak, door Herman en Alice van First Class Entertainment. Herman is een gezellige prater, dus de tijd vloog voorbij.

Hierna gingen we met Alice op pad. En het viel ons niet tegen. Alice laat echt alle plekjes uit de serie zien en vertelt overal precies welke scene er is opgenomen en andere leuke anekdotes. Veel locaties zijn heel herkenbaar, alhoewel het er in het echt toch allemaal net weer wat anders uitziet. Daarnaast vertelt ze ook erg veel over Woudrichem zelf, zowel over de geschiedenis als over het heden. Wat daarbij opviel is dat eigenlijk elke voorziening, winkel, et cetera vertrekt uit het mooie Woudrichem. Het is er duur en er zijn steeds minder mensen. Terwijl het er zo mooi is en er veel pleziervaart is, zijn er weinig terrasjes te vinden, zelfs in de haven niet. Dat is echt jammer.

We hoopten eigenlijk altijd nog op een vervolg van Dokter Tinus, maar we hebben nu gehoord dat dat er niet in zit. Thom Hoffman komt voor het bedrag dat hij kreeg, tegenwoordig zijn bed niet meer uit. En tja wat is nou Dokter Tinus zonder Dokter Tinus? Maar wie wil, kan nog even herinneringen ophalen aan de serie met Alice:
06-23753144.

Geen opmerkingen: