zondag, januari 13, 2019

Senegal Royal Horizon Baobab

Senegal ligt op slechts zes uur vliegen van Nederland en er is maar een uur tijdsverschil, toch is het nog niet zo populair in Nederland. Dit merkten we aan de reacties voor vertrek. Het leek de meeste mensen ver en vreemd. In België en vooral Frankrijk is Senegal wel een populaire vakantiebestemming. Met name Fransen vertoeven er graag en voor sommigen niet in de laatste plaats om zich eens lekker koloniaal te kunnen gedragen (inclusief wit pak met rieten hoed). Voordeel is dat Fransen zich ontzettend beleefd en rustig gedragen en hun kinderen goed hebben opgevoed. En ook leuk is dat ze elke dag het restaurantpersoneel uitgebreid knuffelen.

Senegal is een arm land, dit merk je echter niet bij aankomst op de luchthaven Dakar Blaise Diagne. De luchthaven is splinternieuw (2017 geopend) en gebouwd door de Chinezen. Bij de douane maken ze een elektronische vingerafdruk van alle vingers en duim, hebben ze gezichtsherkenning en sta je binnen vijf minuten bij de kofferband, waar je koffer dan al aan komt rollen. Daar kan Schiphol nog wat van leren.


Wij verbleven in Hotel Royal Horizon Baobab in het Somone natuurgebied. Het hotel is prachtig gelegen aan de lagune en is op alle fronten een echte aanrader. De rit ernaartoe is ongeveer een uur, mits je de tolweg neemt. Ook die is weer door Chinezen gebouwd. Zo gauw je van de tolweg afkomt, zijn er weinig verharde wegen. De tegenstelling binnen en buiten het hotel is enorm. Erbuiten is het echt arm Afrika, binnen is het een oase van luxe. Je ziet wel dat in de dorpen waar zich grote, luxe hotels bevinden, de armoede minder is, omdat veel mensen in het hotel werken.
Wordt vervolgd.














Geen opmerkingen: