maandag, februari 20, 2012

Hoorn na Bosporus

Ja het bestaat nog, Hoorn. Sinds het verdwijnen van Bosporus waren wij er nooit meer geweest, toch is er een leven na Bosporus. Wij besloten er een heel weekend voor uit te trekken om het Hoorn in deze nieuwe tijd eens te gaan ontdekken.
Gingen we vroeger vele zaterdagen heen en weer, deze keer besloten we onze intrek te nemen in een hotel. Onze keuze viel op Hotel De Magneet, omdat dit lekker centraal ligt en een eigen parkeerplaats heeft. Dit hotel viel beslist niet tegen, het is alsof je thuis komt bij een hele vriendelijke familie. Ook de kamer doet huiselijk aan, temeer daar het meer een huisje met een tuintje is. Vanbinnen is de kamer van alle gemakken voorzien en de bedden sliepen heerlijk. Grappig is dat je via Schotland 's avonds je kamer weer moet bereiken, terwijl we dachten dicht bij huis te kunnen blijven. Met een taxi bleek je er echter zo te zijn, zeker omdat de aardige chauffeur alle eenrichtingsverkeersregels aan zijn Hoornse laars lapte.

De ligging van Hoorn brengt het positieve feit met zich mee dat we lekker het carnaval konden ontvluchten. Niets is minder waar want ook in Hoorn wordt dat gevierd, we konden niet aan het Westfries carnaval ontkomen. Gelukkig wisten ze nog niet zo goed wat carnaval is, en bleef het beperkt tot een uurtje harde muziek met wat staan bij een wagen op de Rode Steen. Eind goed al goed dus.

Vanzelfsprekend is het een beetje vreemd om de Rode Steen zonder Bosporus te zien, er zit nu een groot gapend gat, dat gevuld is met een kale Italiaan. Wij besloten dus maar naar restaurant Zorba te gaan. Lang geleden gingen we daar ook wel eens heen, maar we waren vergeten hoe goed het eten daar eigenlijk is. Menig Grieks restaurant kan hier een voorbeeld aan nemen qua kwaliteit; alles vers en van uitstekende kwaliteit.

Het was ontzettend leuk om weer eens in Hoorn te zijn. Ook wel vreemd na zo'n lange tijd. Zo viel ons nu pas op hoe druk de mensen er eigenlijk zijn, maar ook hoe ontzettend aardig en gastvrij iedereen is. Last but not least hebben ze er ook nog eens geweldige winkels. Het aanbod is zeker nog niet de helft van Almere, maar wat er is is geweldig, we gingen dan ook als pakezels naar huis. We zullen hier weer vaker gaan komen, dat is zeker.

Geen opmerkingen: