maandag, februari 13, 2012

Valentijnsdag maakt Allah boos

Maleisische moslims zijn afgelopen vrijdag gewaarschuwd voor Valentijnsdag. Dit "verderfelijke" feest zou de toorn van Allah over je afroepen. Verder zou het afgoderij zijn om iemand tot Valentijn te bombarderen. (let wel dit bombarderen is niet te verwarren met aanslagen in verband met het geloof).

De preek was nogal zwaar op de hand. Het vieren van Valentijnsdag door moslims zou zelfs te vergelijken zijn met het vieren van de val van de islam door christenen. Het woord Valentijn komt volgens de moslimgeleerden uit het latijn en betekent zoveel als de dapperste, de machtigste en verwijst naar de Romeinse goden Nimrod en Lupercus. Kennelijk hebben ze hun lesje niet zo heel goed geleerd, Nimrod en Lupercus waren namelijk geen Romeinse goden. Lupercus was een Romeinse opperbevelhebber en Nimrod was volgens de bijbel een groot machthebber.

Hoe dan ook het is godslastering iemand tot Valentijn, en dus tot de machtigste uit te roepen, want die plaats is natuurlijk voor Allah gereserveerd en aangezien daar niemand het adres van weet kun je dus het kaarten sturen net zo goed achterwege laten.Geen opmerkingen: