maandag, februari 27, 2012

No show fee in restaurants

Restaurants krijgen steeds vaker te maken met annuleringen. In tegenstelling tot hotels lopen de restauranteigenaren door het no show gedrag van klanten veel inkomsten mis. De tafeltjes worden gereserveerd en schitteren vervolgens de hele avond van leegheid. Een Brugse restauranteigenaar heeft hier iets op gevonden: de no show fee.

De eigenaar van het Brugse restaurant Sans Cravate was het helemaal zat, niet alleen de stropdassen bleven weg, maar ook de klanten. Dit noodzaakte de eigenaar een no show fee in te stellen van maar liefst 70 euro per persoon. Bij reservatie moet de klant zijn creditcardgegevens opgeven, wanneer deze niet komt opdagen wordt de boete van de kaart afgeschreven.

Het is de vraag of deze maatregel wel rechtsgeldig is, volgens het Belgische Test-aankoop is de boete mogelijk als deze expliciet vermeld wordt in de algemene voorwaarden op de website van het restaurant. Ik kan die in ieder geval al niet vinden. Daarnaast blijkt de maatregel averechts te werken, klanten die reserveren en met de maatregel geconfronteerd worden zijn woedend en haken al op voorhand af. In ieder geval is de boete wel iets om rekening mee te houden bij een weekendje België.

Geen opmerkingen: