donderdag, februari 09, 2012

God moet uit Amerikaanse luchtmacht

Klachten van een atheïstische organisatie hebben er toe geleid dat de Amerikaanse luchtmacht de Latijnse verwijzing naar God uit een embleem van de Air Force Rapid Capabilities Office (RCO) heeft verwijderd. Op het embleem stond in het Latijn “Doe God’s werk met andermans geld”, maar dat is nu gewijzigd naar “Doe wonderen met andermans geld”.

 Jason Torpy, voorzitter van de atheïsten, vindt dat het woord God niet in het logo mag staan, want niet alle militairen zijn immers religieus. Randy Forbes van de Congressional Prayer Caucus vindt dat God best in het logo mag blijven, de hele grondwet is namelijk ook op God gebaseerd ("In God We Trust") en religie is deel van de geschiedenis van Amerika.

Tja als we zo gaan beginnen kunnen we nog wel even bezig blijven. In ons volkslied bijvoorbeeld alleen al komt het woord God veelvuldig voor, moeten we piepjes op die plaatsen zetten? Het woord Boeddha? "In Boedha's vrees te leven heb ik altijd betracht" klinkt toch ook niet? Op alle Goden zout leggen, noemen ze dat.

Geen opmerkingen: