dinsdag, juni 10, 2008

Filmrecensie Norbit

Door Michael Koukos

Regie: Brian Robbins
Genre: komedie, romantiek
Tijdsduur: 102 minuten
Jaar: 2007
Acteurs: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews, Clifton Powell, Mighty Rasta, Cuba Gooding Jr., Eddie Griffin, Katt Williams, Floyd Levine, Anthony Russell, Pat Crawford Brown, Jeanette Miller, Michael Colyar, Marlon Wayans, Alexis Rhee, Khamani Griffin, Austin Reed, Lindsey Sims-Lewis, China Anderson, Jonathan Robinson, Yves Lola St. Vil

Norbit is een slungelige figuur die opgroeide in het het weeshuis van mr. Wong.
Als kind leert hij zijn allereerste grote liefde (Kate) kennen, maar als die uit zijn leven verdwijnt krijgt hij de monsterlijke Rasputia over zich heen. Deze domineert hem (geholpen door haar 3 gangsterbroertjes) tot een behoorlijk stuk in zijn volwassen leven.
Dan komt Kate weer op de proppen, Kate is uitgegroeid tot de totale perfectie; bloedmooi, aardig, lief....noem maar op. Dus het totale tegenovergestelde van Rasputia. Kate wil het weeshuis van Mr. Wong overnemen en natuurlijk wordt Norbit tot over zijn oren verliefd op haar wat dan weer de nodige clichéeproblemen oplevert.

Eddy Murphy is magistraal in zijn 3 rollen, Rasputia, Norbit en Mr. Wong (vooral in die laatste rol is hij bijna onherkenbaar).
Het plot is natuurlijk flinterdun maar hoewel de humor vaak platvloers is, valt er aardig wat te lachen met deze film. Soms is het allemaal wel even over the hill, vooral de bijrol van Eddie Griffith is irritant flauw.
Deze film is door zowat alle critici de grond ingeboord maar als je er gewoon vanuit gaat dat comedy dient te entertainen dan zit je met Norbit toch behoorlijk goed. (Opgelet, kijkers met een paar kilootjes teveel zullen een heleboel grappen misschien niet zo appreciëren).

Geen opmerkingen: