dinsdag, juni 03, 2008

Vogelaarwijken en zwarte scholen trekken personeel aan 17:27

Werknemers raken blasé als het om personeelsuitjes gaat. Waren vroeger een drankje (waarbij de baas steevast dronken en sentimenteel werd) en een etentje nog voldoende, tegenwoordig neemt de gemiddelde werknemer daar allang geen genoegen meer mee. Ook het survivallen en paintballen, toch jaren zeer populair, is afgeschaft dit meer omdat daarna de helft van het personeel nog weken in de ziektewet (nu dus door baaslief betaald) belandde.
Hedentendage blijkt het populairste personeelsuitje dat naar achterstandwijken en zwarte scholen te zijn. Waarschijnlijk omdat de eigen rotbaan dan tenminste nog een beetje goed afsteekt tegen de armoede van het geen werk hebben. Het is als een uitje naar de dierentuin, maar dan groter zodat je gemakkelijk in de bus kunt blijven zitten.

Mocht het jaarlijkse personeelsuitje nog niet zijn geweest en zie je een Vogelaarwijk-uitje wel zitten, dan raad ik je aan deze asosafari voor 30 juni te ondernemen (of zoveel eerder als Oranje het EK uitvliegt), omdat deze wijken nu volop in bloei staan. Tussen al het Oranje kun je op mooie dagen zelfs nog Vogelaar-exemplaren in het wild tegenkomen (herkenbaar aan de klapstoel en kratten bier).

Geen opmerkingen: