woensdag, maart 31, 2010

De Nieuwe Bibliotheek Almere

Kennis is macht, en wordt over het algemeen niet met Almere in verband gebracht. Daar moet nu verandering in komen, met de opening van De nieuwe bibliotheek.

Vandaag heb ik, met niet al te grote verwachtingen, samen met een collega de nieuwe bibliotheek bezocht. En ik moet zeggen het overtreft alles. De architectuur en inrichting zijn prachtig en het is enorm groot. Daarnaast kun je nog gezellig wat eten en drinken in het nieuwscafé en studeren in het stadstudiecentrum.
Zeker in het begin heb je nog wel een plattegrond nodig, inclusief uitleg, want een klein nadeel is dat er niet bij de boeken staat aangegeven welk genre/ onderwerp ze beslaan. Er staan per afdeling alleen namen als "de doorkijk", "de bestemming" en "de luwte", namen waaruit zonder schriftelijke informatie niets op te maken valt.
Je kunt de 4 verdiepingen via roltrappen bereiken, ook kun je geleidelijk omhoog bewegen via de verschillende afdelingen, die zich als een slingerend lint omhoog bewegen. Je start dan met hoogspanning en eindigt bij vrij spel.

Was het in de oude bibliotheek altijd uitgestorven, in de nieuwe bibliotheek lijkt het alsof heel Almere ineens aan het lezen is geslagen. Op zich is het groot genoeg, met vele leeshoekjes en afdelingen, om van de drukte geen last te hebben, maar mogelijk is een deel van de boekenwurmen voornamelijk nieuwsgierig en niet nieuws-gierig. Mocht het lezen gaan vervelen, dan is er in de nieuwe zaal elke vrijdag en zaterdag een voorstelling bij te wonen en in september zullen daar ook nog (filmhuis) films worden vertoond.

Kortom ik wil geen fout fout woord over Almere meer horen, het kan best in Almere.

Labels: De nieuwe bibliotheek, Almere, films, voorstellingen, stadstudiecentrum, voorstellingen

Geen opmerkingen: