donderdag, maart 04, 2010

Vanished op RTL8 doet naam alle eer aan

Wekenlang zaten wij wekelijks aan de buis gekluisterd voor de zeer spannende serie Vanished. De serie over de verdwenen senatorsvrouw had dan ook alles in zich om zelfs een topserie als Twin peaks naar de kroon te steken. Aanvankelijk zond RTL elke zaterdagavond 2 afleveringen uit. Omwille van de veelvuldige reklameonderbrekingen nemen wij tegenwoordig de paar TVprogramma`s van de commerciële zenders die nog een beetje de moeite waard zijn, op via de digitale recorder ( dit scheelt je per week uren aan oeverloos gezwets over shampoos en hypotheken).

En toen was het plotseling over, Vanished werd vervangen door een van die 13 in een dozijn programma`s, waarin een of andere mishandelde huissloof met de uitstraling van een buldozer werd omgeturnd tot een topmodel.....althans dat was toch de bedoeling.
Dit soort goedkope zooi, tegenwoordig reality TV genoemd, slaat blijkbaar erg aan bij campingminnend Nederland. Bovendien is het zeer goedkoop om te maken. Je zoekt wat mensen die psychologisch niet erg sterk in hun schoenen staan en bij voorkeur met een gigantisch bord voor de kop geboren zijn, voor een schijntje zet je hen er toe aan om zichzelf, hun partner of hun huis te verbouwen of hun toekomst en kapitaal te vergooien in een buitenlands avontuur en klaar is kees.

Maar goed, uit navraag blijkt nu dat Vanished ( waarschijnlijk wegens "te gecompliceerd") in de States geen succes was. Van de voorziene 22 afleveringen werden er dan ook maar 13 opgenomen zodat het spannende verhaal gewoon halverwege ophoudt. Wat nog veel schrijnender is, is dat RTL hier perfect van op de hoogte moet zijn geweest want Vanished dateert van 2006. Je kan je voorstellen dat een halfbakken TV-serie voor een schijntje wordt verkocht, dus RTL heeft andermaal erg goedkope zendtijdvulling ingekocht om de o zo kostbare commercials in te verpakken.

Heel merkwaardig dat deze commercials-spugende pulpzenders die absoluut geen rekening houden met hun publiek toch nog zo populair blijven.. Wat ons betreft is het Vanished debacle in ieder geval een goede reden om het uitgebreide online aanbod van programma`s en films nog eens goed te bekijken en nieuwe mogelijkheden te exploreren.

Labels: Vanished, RTL 8, TV, Twin Peaks, zentijd, reality TV, pulp, senatorsvrouw

Geen opmerkingen: