woensdag, maart 14, 2012

Slaves, obey your masters

Op een kwade dag verscheen onlangs een nogal merkwaardig billboard in Harrisburg (Pennsylvania). Op het bord was een slaaf te zien met de bijbelse tekst uit Kolossenzen 3:22; "Slaves, obey your masters". Of dit nog niet erg genoeg was, vond dit nu juist plaats in de meest racistische wijk van het stadje, het was er dan ook nog lang onrustig.

Het bord bleek geplaatst door de American Atheists en was bedoeld als protest, omdat de staat 2012 als het jaar van de bijbel heeft aangewezen, dit vonden zij beledigend. Kennelijk een reden om dan maar andere bevolkingsgroepen te beledigen. Al moet natuurlijk gezegd dat de bijbeltekst ook nogal wat aan goede smaak tekort komt, maar ja dat stamt natuurlijk ook uit lang vervlogen tijden en dient mijns inziens ook niet meer letterlijk te worden genomen.

Lang heeft het controversiële bord er niet gestaan, het duurde nog geen dag tot iemand het in stukken heeft gehakt. Ernest Perce V van de atheïstenorganisatie heeft te kennen gegeven geen aanklacht te zullen indienen tegen de vernieler van het bord, en ook niet tegen degenen die hem doodsbedreigingen hebben gestuurd. Dat laatste is Perce overigens wel gewend, nadat hij vorig jaar moslims beledigde, door als Zombie-Mohammed in een Halloween parade mee te lopen.

Geen opmerkingen: