woensdag, maart 28, 2012

Zoeken naar Emily

De wereld lijkt zo klein, wie is er niet te vinden op social media? Die zijn er natuurlijk, maar dan nog valt er altijd wel in contact te komen met de meeste personen op deze aardbol. Zo niet met Emily, het dakloze meisje waarnaar filmmaker Sander Kuit op zoek is.

1998 gaat de toen 23-jarige Sander voor een paar maanden naar New York voor een cursus aan de filmacademie. Op zijn allereerste dag daar ziet hij een opvallende verschijning bedelen op het plein voor zijn school. Hij raakt met haar aan de praat, ze blijkt Emily te heten en er ontstaat een bijzondere vriendschap, wat er zelfs toe leidt dat Emily leading lady wordt in zijn afstudeerfilmpje.Vlak voordat Sander terug moet naar Nederland, vraagt Emily of ze met hem mee kan; weg van het miserabele leven als dakloze in New York. Hij blijft haar het antwoord schuldig en helaas spreekt Sander haar niet meer voordat hij terug reist naar Nederland. Tot op de dag van vandaag heeft hij daar spijt van.

Als ik naar de foto's kijk en de filmpjes die van Emily zijn gemaakt, dan moet ik zeggen dat ze iets heel bijzonders uitstraalt. Ik weet eigenlijk niet wat, maar het lijkt bijna bovennatuurlijk. Op Sander's site en op zijn Facebookpagina kun je het hele verhaal lezen. Vooral schokkend is de foto die boven water is gekomen uit 2010, het is niet zeker dat het Emily is, maar ze lijkt er toch bijzonder veel op, maar dan zeer getekend door het leven. De lach lijkt haar te zijn vergaan, ik hoop van harte dat Emily nog leeft en dat haar en Sander's verhaal een happy end zal krijgen.


1 opmerking:

Anoniem zei

Zo'n ontroerend verhaal..
Ik hoop echt vanharte..dat deze vrouw nog een kans krijgt op een mooier en liefdevoller leven..!!!!