zondag, juni 10, 2012

Het scheppingsmuseum weet het zeker

In een wereld zo vol met verschillende religies en standpunten, en vooral ook wetenschap, is het ondenkbaar dat er een museum bestaat dat de standpunten van Genesis 1-11 promoot en sterker nog, zegt deze wetenschappelijk te kunnen bewijzen. Het kan in Petersburg, Kentucky.

Het Scheppingsmuseum presenteert zichzelf als een natuurhistorisch museum. Maar dan wel van een wereld waarin God de aarde schiep in 6 dagen. Alle andere verschijnselen die daaraan voorafgingen worden simpelweg afgedaan als veroorzaakt door de zondvloed, die Noah en zijn familie op sprookjesachtige wijze hebben overleefd.

In een fundamentalistische kerk kun je zulke dingen verwachten, maar in een museum? Het wekt dan ook geen verbazing dat het museum is opgericht door de Australische christenfundamentalist Ken Ham. Helaas schijnt het museum desondanks bestaansrecht te hebben, het bestaat al 5 jaar en er zijn inmiddels al meer dan een miljoen bezoekers geweest. Helaas zijn dit voornamelijk schoolklassen, van het soort scholen waar arme kinderen worden gehersenspoeld en elke vorm van eigen denkactiviteit de kop in wordt gedrukt.
Geen opmerkingen: