woensdag, oktober 17, 2012

Shakira en nationale symbolen

Vlag Colombia
Colombia heeft wat te stellen met "hun" bekende vrouwen. Is het niet met Tanja Nijmeijer, dan is het wel met de zangeres Shakira. Deze laatste veroorzaakte afgelopen zaterdag een shock in Azerbeidzjan door geblunder met een vlag.

Shakira trad in Azerbeidzjan op tijdens een internationaal voetbaltoernooi. Alles ging goed, iedereen was enthousiast, tot de Colombiaanse het nodig vond om met de vlag van haar vaderland te gaan zwaaien. Waarschijnlijk als gevolg van zwangerschapshormonen, wist de zangeres niet meer precies wat onder en boven was, waardoor ze de vlag van Colombia op zijn kop hield. Op zich geen ramp zou je zeggen, ware het niet dat de vlag omgekeerd de vlag van Armenië is, een land waar Azerbeidzjan al jaren mee in een ernstig conflict is verwikkeld. Er is dan ook nog lang nagepraat over de blunder van Shakira.

Vlag Armenië
Het is niet de eerste keer dat Shakira het niet zo nauw neemt met nationale symbolen. Eerder dit jaar zong ze zij vol trots het Colombiaanse volkslied op een toernooi in Cartagena; helaas met de verkeerde tekst.

Geen opmerkingen: