maandag, maart 18, 2013

Garderen en 't Speulderbos

Afgelopen weekend waren we via Vakantieveilingen naar Bilderberg 't Speulderbos in Garderen, voor een geweldig all-in arrangement. Garderen zelf viel wat tegen, wat zeker niet van het hotel gezegd kon worden.

Garderen klonk ons nogal exotisch in de oren, dus we hadden er heel wat bezienswaardigheden verwacht. Dat valt enorm tegen, de topattractie aldaar bleek de plaatselijke Spar te zijn. Nu is de omgeving echt prachtig hoor, met enorme bossen, dus je kunt er prima fietsen en wandelen, gezien mijn rugproblemen was dat voor ons echter niet weggelegd, dus dat werd verder wandelen met de auto. Het volgende was Speuld. Ook daar waren we gauw klaar, hier was de attractie slechts een cafetaria, en je moest nog goed opletten, want je reed het dorp zo weer voorbij. Hierna kwamen we in de kleinste stad van Nederland, Staverden. Er is een prachtig kasteel, wat echter niet voor publiek toegankelijk is. Dat hebben ze opgelost door er een bezoekerscentrum naast te zetten, waar je in boeken toch nog meer over het kasteel te weten kan komen. Een en anders was wat opgeleukt met een stal met stieren en nog wat ander agrarisch gereedschap.

Inmiddels was het tijd geworden voor ons hotel. Hier werden we helemaal in de watten gelegd. Het was echt een geweldig arrangement, met uitstekend eten en drinken. Het personeel doet enorm hun best en het is steeds weer verbazingwekkend hoe goed het diner bij Bilderberg is, daar kan menig restaurant nog een voorbeeld aan nemen. De andere ochtend hebben we nog wat gezwommen, waarna we na een heerlijk ontbijt tevreden huiswaarts keerden.


Geen opmerkingen: