maandag, maart 04, 2013

Zoutgrot in Almere

Afgelopen vrijdagavond besloten wij van een Groupon actie gebruik te maken en drie kwartier in een zoutgrot in te gaan zitten bij MediSalt in Almere. Het schijnt allemaal heel heilzaam te zijn, dus kwaad zou het  niet kunnen.

Een unieke ervaring is het zeker. Samen met een ander stel moesten we eerst 5 minuten op witte sokken door de uit zeezout opgebouwde grot lopen, waarna we 3 kwartier in een stoel moesten gaan liggen om te relaxen. In mijn gedachten zou het een levensgrote grot zijn, maar dat viel wel mee. ook dacht ik dat het er ontzettend zout zou ruiken, dat viel eigenlijk tegen. Wij merkten er allemaal erg weinig van, waardoor 3 kwartier behoorlijk lang is. Er wordt tijdens het verblijf in de grot een meditatief muziekje gedraaid, waardoor veel mensen in slaap vallen, en dan is 45 minuten natuurlijk zo voorbij. Nu slaap ik zelf al moeilijk in een bed, dus voor mij was het wakker in een grot zitten veel te lang.

Ook na de zit merkten wij geheel niets. Volgens het bedrijf is het pas echt heilzaam als je een kuur doet van een sessie of 10 in korte tijd, misschien komt het gebrek aan effect dus daardoor. Het zal ongetwijfeld allemaal heel heilzaam zijn, wij besluiten echter het bij deze ene keer te laten, al was het voor een keer een leuke ervaring.


Geen opmerkingen: