zondag, mei 12, 2013

Heerlijk 10 daagse bij Bakboord

Het is weer Heerlijk 10 daagse, daarom besloten wij hier vrijdagavond gebruik van te maken bij Brasserie Bakboord in Almere Haven. We waren er een tijdje niet geweest, maar het viel zeker niet tegen. Het eten was echt heerlijk en de bediening nog net als vroeger, vriendelijk en vrij informeel.

De groenten die Bakboord gebruikt zijn allemaal vers, en dat proef je. Sinds kort heeft Bakboord een eigen tuin in een kas in Buitenvaart en dus is alles 100 % biologisch en zelf gekweekt. Bij Onze Volkstuinen onder glas kan iedereen trouwens een volkstuin beginnen, een leuk initiatief van 3 enthousiaste tuinders. En, het duurt nog even, maar eigenlijk is dit ook leuk voor straks, als we hier de Floriade hebben in 2022.

Een van de wijnen die geschonken wordt bij Bakboord heeft de grappige naam Gestolen Fiets. Op het eitket is een stripverhaal van Willem Holtrop te zien over een gestolen fiets. De Douro wijn Gestolen Fiets wordt gemaakt door Dirk van Niepoort, wiens betovergrootvader in 1842 naar Portugal emigreerde en een een, nog steeds bestaand, porthuis begon.

Wij komen zeker snel nog eens terug bij Bakboord. Ook meedoen aan de Heerlijk 10 daagse? Dat kan nog t/m 16 mei.

Geen opmerkingen: