zondag, juni 23, 2013

Leros II

Leros heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Meest in het oog vallend is het kasteel/ fort, de Kastro Panteli. Het ligt bovenop de Pitiki berg. De Kastro is het oudste kasteel van Leros. Als je het fort helemaal afdaalt, is er nog een verborgen kapelletje, wat zo te zien aan de afgekloven kaarsen en de wierook nog in gebruik is.


Volgens een legende stond er in het munitiedepot van het fort plotseling een icoon van Maria Panagia met twee brandende kaarsen er naast. Tijdens de Turkse bezetting deed men er alles aan om van het icoon af te  geraken, maar dat lukte op miraculeuze wijze niet. Op de plaats waar men het icoon vond is later een kerk gebouwd.

Langs de weg naar de burcht staan nog diverse oude traditionele molens, welke behoorlijk goed gerestaureerd zijn. Helaas waren ze allen gesloten, dus stond ik weer als vanouds aan dichten deuren te morrelen. Dan maar naar het beroemde oorlogsmuseum. Helaas, op Leros zijn alle musea van 13.00 uur tot 18.00 uur gesloten, dus ook daar stonden we wederom voor een dichte deur.

Geen opmerkingen: