zondag, juni 30, 2013

Everybody Dance Now

De Anglicaanse dominee Kate Bottley is een grote fan van stand up comedy. Ze doet er dan ook alles aan om haar diensten minder saai te maken en zo een groot aantal mensen naar de kerk te trekken. Onlangs werd ze wereldberoemd door een filmpje, dat op internet circuleert, van een van haar huwelijksvoltrekkingen.

Gary en Tracy Richardson trouwden in de St. Mary en St. Martin's kerk in het Engelse Blyth. Na het ja-woord wist Kate de hele kerk aan het dansen te krijgen met de jaren 90 hit Everybody Dance Now. Nadat het nummer door de kerk weerklonk en de dominee samen met het bruidspaar begon te dansen, duurde het niet lang voor de hele kerk volgde. Slechts twee oudere vrouwen waren not amused en stapten resoluut op.

Ik denk dat het goed gezien is van Rev Bottley, de ontkerkelijking viert hoogtij, en misschien kan het door dit soort diensten een halt toe worden geroepen. Kerkdiensten worden over het algemeen als oersaai gezien, en komt dit niet voor een groot deel doordat ze al eeuwen vrijwel onveranderd zijn? Het pas gewoon niet meer bij mensen van nu. Wie heeft toch verzonnen dat geloofszaken altijd plechtig en oubollig moeten zijn? Wie weet nu immers zeker of er een God bestaat, en zo die al zou bestaan, wat hij zou willen?

Geen opmerkingen: