dinsdag, maart 07, 2017

Taiwan - met de High Speed Rail naar Kaohsiung

We hadden nog dagen in Taipei kunnen blijven, maar we wilden nu eenmaal meer van Taiwan zien. Onze volgende bestemming was het Fo Guang Shan klooster en om daar te komen moesten we naar Kaohsiung. Normaal een behoorlijk ritje naar het zuiden, maar met de hogesnelheidstrein slechts 1,5 uur. Er wordt vaak gezegd dat het noodzakelijk is om de HSR van tevoren te boeken, wij hadden dit niet gedaan en het blijkt ook dat dit absoluut niet nodig is. Er gaan er echt zoveel, dat er altijd voldoende plaats is. Wil je toch alvast boeken dan kun je gemakkelijk online kaartjes kopen.

In Taipei gaan de hogesnelheidstreinen vanaf het MRT Main Station. Let wel goed op de plaatsnamen, in westerse letters worden plaatsnamen vaak op verschillende manieren geschreven. Zo heet Kaohsiung bij de HSR Zuoying. Sowieso heeft men in Taiwan vaak meerdere namen voor plaatsen.
Je krijgt als je een kaartje koopt een gereserveerde plaats. De stoelen zijn ruim en de treinen zijn schoon. Er is in elke coupe een aparte hoek voor koffers. Onderweg komen er dames met koffie en broodjes. Als je een warme maaltijd wilt, dien je die van tevoren te bestellen. Ook hier schuift men weer netjes aan op het perron bij de juiste coupe. En wat pas echt een verademing is; de treinen vertrekken echt altijd op de seconde af nauwkeurig. Wij hebben tijdens onze reis uiteindelijk meerdere keren de HSR genomen. Het is iets duurder, maar het comfort en vooral de tijdsbesparing wegen daar ruimschoots tegenop.

Ook naar Taiwan? Mail voor informatie en/ of een offerte naar: info@globefreakstravel.nl

Geen opmerkingen: