maandag, december 03, 2007

Toekomstjob: elke week een nieuwe baan

Nu er keuze in overvloed is en jobhoppen de normaalste zaak van de wereld, is het niet meer zo eenvoudig om te beslissen wat je wilt gaan doen. Ook voor Sean Aiken was het, nadat hij zijn diploma Business Administration had behaald, onmogelijk te kiezen, daarom heeft hij besloten 52 banen in een jaar te gaan doen; elke week een nieuwe baan.

Je kunt Sean volgen op zijn site One Week Job. Zijn salaris gaat elke week naar een goed doel en doordat hij vaak ver moet reizen voor zijn werk slaapt hij bij mensen die hem een logeeradres aanbieden via zijn website of bij collega’s. Hij is op het moment aan zijn 36e baan bezig en schijnt nog steeds niet te weten wat het leukste is. Koeien melken, insecten verdelgen, yoga onderwijzen en nog 33 andere werkzaamheden heeft hij al gedaan en het meeste deed hij nog met plezier ook.
Het blijkt dat de ideale baan niet bestaat. Overal is wel iets positiefs en iets negatiefs. Een Franse psycholoog schreef al op Seans blog; de baan die tegemoet komt aan al je vaardigheden en interesses moet je zelf creëren geen mens past helemaal in een bestaande en traditionele baan.

Geen opmerkingen: