vrijdag, oktober 10, 2008

Lovers wensen elkaar HIV (in Nigeria) 17:12

Nigeria staat bekend om de "subtiele" bedelmailtjes waarmee ze de hele wereld spammen. Als het niet om geld gaat dan willen ze trouwen, want ze zijn allemaal, vanzelfsprekend, de beste echtgenoot die een mens zich kan wensen. In ieder geval heb ik nog nooit een behoorlijk stuk tekst uit het land zien komen, ook al zijn alle Nigerianen compulsieve tekstzenders.

Wat voor ze spreekt is dat ze het niet perse op buitenlanders gemunt hebben, het schijnt dat de Nigeriaan niet veel anders doet (of misschien te doen heeft) dan de hele dag sms-jes naar elkaar sturen. Favoriet zijn de romantische berichtjes, met op een goede tweede de (flauwe) grappen. Al hebben ze amper nagels om op de toetsen te drukken, het zojuist verschenen boek van zakenman Femi Emmanuel koopt iedereen; Touching the heart through unforgettable text messages.

Onvergetelijk zijn die teksten zeker met o.a. "I swear, I will make sure I give you HIV...".
Word niet meteen boos als je zoiets ontvangt; H staat voor Happiness and joy forever, de I: Incomparable love that will never end, V staat voor Vanish until death do us part.
Volgens Emmanuel zijn dit soort boodschappen geen enkel probleem, het drukt gewoon uit wat het hart wil zeggen. Volgens mij is Emmanuel ontzettend goed in de uitleg van Freudiaanse versprekingen. Volgens Nana (de Nigeriaanse Mona) is hij een echte dichter, dan begrijpen we wel hoe slecht het met de taal gesteld is in Nigeria.

Geen opmerkingen: