zondag, oktober 26, 2008

Virtuele moslims

Er zijn vele moslimgemeenschappen op de wereld, de site Muxlim.com heeft tot doel deze gemeenschappen wereldwijd met elkaar te verbinden. De oema (grote gemeenschap van moslims) is in de werkelijke wereld nog geen feit, door o.a. onderlinge conflicten en cultuurverschillen, misschien dat het met deze virtuele wereld wel gaat lukken.

De site bestaat nu uit een uitgebreide versie van Hyves. Naast een koranvriendelijke community kun je er o.a. nieuws lezen, de koran gereciteerd horen (met de teksten in de inlogtaal eronder), blogs lezen en video's bekijken. Binnenkort komt daar nog een virtuele wereld a la Second Life bij.

Als je profielen bekijkt van leden dan is een van de getoonde omschrijvingen of je praktiserend moslim bent, daar ben ik er geen enkele tegengekomen die dat niet is, maar ik heb ze niet allemaal bekeken natuurlijk. Achter elk antwoord "yes" staat Alhamdulillah (alle lof zij aan Allah). Ook andere profielvragen zijn erg op de islam gericht.
De ingeschreven moslims komen inderdaad van over de hele wereld. Opmerkelijk is dat de site zijn oorsprong in Finland heeft.

Al zijn niet-moslims, volgens de site zelf, welkom, het zou misschien beter zijn een site te maken gericht op de hele wereldgemeenschap, waar alle religies en culturen vreedzaam met elkaar om kunnen gaan, virtueel tenminste.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wow wat een uitvinding!!!

Virtueel vrouwen mishandelen, buschaffeurs slaan, aanslagen plegen en genieten van de geitenliefde zonder dat daar vervelende ongelovige honden commentaar op leveren...ik ga mij meteen inschrijven,...bedankt voor de tip!!!