woensdag, januari 06, 2010

De Nigeriaanse Shari Arison

Niet alle Nigerianen blazen vliegtuigen op, er is namelijk ook een deel dat zaken doet. Nigeriaanse moneyscams zijn al jaren Nigeria's grooste exportproduct en hierbij worden vooral namen van belangrijke politieke en financiele figuren misbruikt om beroep te doen op de gulzigheid van hun slachtoffers, of liefdadigheid, als ze maar geld los kunnen peuteren.

Misschien zou er tegen dit soort praktijken ook eens een Jasper Schuringa moeten opstaan. Dit soort bedel-, oplichtmails beginnen weer de spuigaten uit te lopen. Nu kwam mij er weer een onder ogen die zogenaamd door Shari Arison was geschreven namens haar Hapoalim bank. Hierin valt te lezen dat Shari veel wezen en andere armlastigen helpt tijdens de kredietcrisis en nu besloten heeft ook de lezer van de brief te helpen. Het geld kan via een bank in Engeland worden opgevraagd (lees betaald).

Het erge is dat ze zoveel van dit soort mails sturen dat er altijd wel weer iemand in zal trappen. Wanneer gaat het spamverbod tegen dit soort praktijken nu eens in? (en dan wel goed handhaven)

Labels: Nigeria, Nigerianen, spam, moneyscams, scam, Shari Arison, Bank Hapoalim, Jasper Schuringa, internetfraude

Geen opmerkingen: