zaterdag, september 04, 2010

Jezus was HIV-positief

Een kerkelijk leider in Kaapstad, Zuid-Afrika, heeft de christenen in zijn gemeenschap voor de schenen geschopt door te verkondigen dat Jezus Christus HIV-positief was.

Dominee Xola Skosana van de charismatische Way of Life kerk dacht een manier gevonden te hebben om het taboe rond HIV/Aids te doorbreken, hij stelde dat Jezus ook HIV-positief was. In een preek met als titel "Jesus was HIV positive" vertelde hij zijn gemeente in Khayelitsha township dat God in iedereen aanwezig is, ziek of gezond. Als we zorgen voor de zieken zorgen we ook voor God. Als we zieken negeren, negeren we ook God, aldus Xola.

De opmerkingen zijn de gelovigen in het verkeerde keelgat geschoten, ze zijn woest. Kennelijk is het taboe rond HIV/Aids er nog groot, want ze stellen dat door te zeggen dat Jezus HIV-positief was je zegt dat hij promiscue seksuele contacten had.

Aids is een enorm probleem in Zuid-Afrika, het doodt dagelijks rond de 1000 mensen.
Xola heeft zelf 2 zussen aan Aids verloren. Zijn gevecht tegen de ziekte beperkt zich niet tot wat eigenaardig preken, hij raadt bijvoorbeeld zijn gemeenteleden ook aan zich te laten testen en zo nodig te laten behandelen.




Bron
News24

Labels: Jezus, Jezus Christus, Aids, HIV-positief, Xola Skosana, Way of Life church, Zuid-Afrika, Kaapstad,
Khayelitsha township

1 opmerking:

Michael zei

Gemakkelijkheidshalve gaat hij er wel aan voorbij dat Aids pas in de 20ste eeuw is ontstaan.

Wellicht probeert hij iets goed te praten??