maandag, oktober 24, 2011

Islam, alleen als ie ijs- en ijskoud is

Het Ice Hotel in het Zweedse Jukkasjärvi wordt elk jaar helemaal uit ijs gebouwd. Naast een ijskerk die ze altijd al hadden, is het hotel nu ook van plan een ijsmoskee te bouwen.

De ijskerk is al jaren een groot succes. De Lutherse kerk houdt er elk jaar de nachtmis en gemiddeld 150 stellen per jaar geven er elkaar het jawoord. Ingve Bergqvist, CEO van het ijshotel, hoopt met de bouw van een ijsmoskee de twee godsdiensten dichter bij elkaar te brengen. Volgens Imam Mahmoud Aldebe, hoofd van de Zweedse Moslim Associatie, ziet ook zijn organisatie de bouw van een ijsmoskee positief in. Adebe hoopt de toeristen informatie te kunnen geven over de islam.

Het Ice Hotel, ligt dicht bij de poolcirkel en krijgt elk jaar bezoekers van zo'n 80 verschillende nationaliteiten tussen de ijslakens, waaronder ook veel moslims uit Saoedi-Arabië. Het hotel is open van 3 december tot eind april, waarna het geheel wegsmelt. Straks zullen daar dus de religies samensmelten, het zou daarom een goed idee zijn om er ook op zijn minst nog een synagoge en een Hindoeïstische tempel bij te bouwen.

Bronnen
Ice Hotel
The Huffington Post
De Telegraaf

Geen opmerkingen: