donderdag, april 12, 2012

Jong huilt om Big Bertha

Het lijkt misschien of een dier minder gevoel heeft waar het sterfgevallen betreft, niets is minder waar. Dit bleek in ieder geval bij de neushoorn op een boerderij in Limpopo, Zuid-Afrika.

Volle maan wordt in Zuid-Afrika stropersnacht genoemd. De meeste grote boerderijen zorgen dan voor extra bewaking voor hun dieren. Zo deed ook de eigenaar van het Dabchick nature reserve in Limpopo, helaas sloegen stropers toch toe. De bewakers hoorden een schot en toen ze aankwamen lag er al een neushoorn dood op de grond, met afgehakte hoorns.

Opmerkelijk is dat naast het bloedende karkas een jong neushoorntje, van ongeveer 1 maand oud, stond te gillen en huilen om zijn moeder. Het jong was met geen mogelijkheid bij zijn moeder weg te krijgen (geboortegewicht rond de 80 kg) en moest uiteindelijk gesedeerd worden, zodat hij naar een opvangcentrum gebracht kon worden.

Dieren hebben dus best verdriet om soortgenoten, misschien geldt dit ook wel voor muizen, muggen, vliegen, etc. En dus hebben de jainisten misschien wel gelijk; zij lopen zelfs met een bezempje, om de straat voor zich te vegen en zo geen insecten per ongeluk te doden.


Geen opmerkingen: