donderdag, april 26, 2012

Almere zegt hallo

Het is crisis en daarom mag het allemaal niets kosten. Annemarie Jorritsma zou Annemarie niet zijn als ze desondanks niet haar steentje bij zou dragen aan de veiligheid in Almere. Ze lag al weken slapeloos te woelen in haar bed, wat kon ze zonder geld nog doen in Almere? Gisteravond kwam ze, op de discussieavond "Jongeren Veilig Stadshart Almere",  met het resultaat van haar slapeloze nachten: "Zeg hallo tegen de wat oudere persoon".

Een simpel "hallo"van bijvoorbeeld hangjongeren tegen de voorbij lopende oudere met hond, zou gevoelens van onveiligheid wegnemen. Het hallo-offensief als vervanging voor meer blauw op straat. Eerst een vriendelijk 'hallo" en daarna een mes tussen je ribben en beroofd worden van je portemonnee. Beleefde criminaliteit als hype van de crisistoekomst, het kan in Almere.

1 opmerking:

Rambi zei

ik hoor dagelijks hangjongeren met bontkraagjes mensen op station Almere Parkwijk naroepen. ...ik merk alleen maar dat de wel werkende mensen die gewoon veilig willen thuis komen zich dan snel en schichtig uit de voeten maken.

Meer blauw op straat hoeft ook niet als ze maar op de juiste plek staan,
In het centrum krioelt het vaak van de politie terwijl het gespuis zich vooral in Almere Parkwijk en Almere buiten ophoudt.

Pepperspray en een gummiknuppel lijkem mij een beter alternatief...
maar ja...het gaat Jorritsma natuurlijk niet om de veiligheid maar om het zo laag mogelijk houden van het budget.