donderdag, april 26, 2012

Suske en Wiske redden Zeeuws-Vlaanderen

Ze lijken wel een beetje uit de mode te zijn, maar Suske en Wiske worden zelf in ieder geval nooit een dag ouder. In hun nieuwe avontuur De laaiende linies beleeft het duo avonturen tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648).

Suske, Wiske, Lambik en Jerom worden met de teletijdmachine van professor Barabas naar de eerste helft van de 17e eeuw gestuurd naar Middelburg, Sluis, Aardenburg en fort Lillo. Ze komen daar terecht in de gevechten tussen de Staatse en Spaanse troepen. De tijdreizigers krijgen deze keer de boodschap zich een beetje rustig te houden, om de loop van de geschiedenis niet te veranderen. Deze Suske en Wiske heeft vooral een educatieve boodschap, maar dat  maakt het verhaal niet minder avontuurlijk.

De Suske en Wiske reeks is bedacht door Willy Vandersteen en werd later voortgezet door Studio Vandersteen. Vandersteen stelde bij testament een aantal voorwaarden aan voortzetting van de reeks. Zo is seks taboe en mogen er geen hoofdpersonen bijkomen of afvallen, tevens mogen ze nooit veranderen of ouder worden. De Marijke Helwegen onder de strips zeg maar.

Geen opmerkingen: