donderdag, april 04, 2013

Cork: Imperial Hotel


Op de website zag Imperial Hotel Cork er fantastisch uit, het ligt ook nog eens midden in het centrum van Cork, dus onze keuze was snel gemaakt.

Bij aankomst vonden we een imposante gevel met een echt klassieke portier voor de deur. Ook de hal was indrukwekkend, dus tot zover niets dan lof. Toen we met de lift naar onze kamer gingen bleek het hotel nogal een puzzel te zijn, de lift ging niet tot aan onze verdieping. Daarvoor moesten we nog diverse gangen, sluiproutes en halletjes door. Op onze route stonden overal verloren meubels op de gang, die zo te zien nog uit de begintijd van ons hotel stamden (18e eeuw?).

Aangekomen bij onze kamer, bleek ook die uit een lang verloren tijdperk te stammen. De meubels leken de Grote Oorlog maar net te hebben overleefd en de gordijnen leken meer op jute zakken, waar de noodrantsoenen in hadden gezeten. Echte oud-Ierse kitsch dus. Ook het bad was opmerkelijk, de houten zijkant was volgens mij nog uit de Titanic gesloopt, wat goed zou kunnen; Cork was immers de laatste aanlegplaats van de Titanic. Maar goed, alles was er wel, en op het brandalarm om 2 uur 's nachts na, hebben we heerlijk geslapen in onze uitgezakte bedden. En het moet gezegd: de ligging van het hotel is uitstekend.


Geen opmerkingen: