maandag, april 08, 2013

High-Tea

De laatste tijd hebben wij ons eens ondergedompeld in de wereld van Groupon/ Vakantieveilingen. Zo kwamen wij afgelopen zaterdag bij Chez Alexander terecht voor een heerlijke High-Tea.

De High-Tea was zeer uitgebreid en goed en ook de bediening attent en vriendelijk. Niets mis mee dus. Wat wel grappig was is dat wij met drie andere stellen van Vakantieveilingen bij elkaar werden gezet. Toen wij (precies op tijd) binnenkwamen, bleken zij al met smart op ons te zitten wachten, het schijnt voor deze mensen normaal te zijn om al een kwartier voor het evenement klaar te zitten.

Uit de gesprekken met de mede High-Teaers bleek een deel van de mensen, die biedt op Groupon/ Vakantieveilingen een heuse community te zijn. De mensen die met ons bij de High-Tea zaten bleken bijna niets anders te doen dan elke dag bieden op Vakantieveilingen en nu dus met enorme hoeveelheden bonnen te zitten, die ze amper op kregen. Desondanks zaten ze tijdens de High-Tea gewoon door te bieden op Vakantieveilingen. Verder praatten ze het liefst over alle uitjes die zij deden met de gewonnen bonnen. Sommigen doen  echt letterlijk alles, die hebben elke dag wel een etentje of workshop. Het is hun hele leven.

Wat mij opviel op Vakantieveilingen, en wat ik van de community niet hoorde, is dat er bedrijven zijn die elk uur, wekenlang, dezelfde actie op de veilingsite hebben staan. Dat is heel vreemd, want elk uur heeft iemand zo'n bon, wat zou betekenen dat de aanbieder de eerste komende 100 jaar vol moet zitten. Wat niet het geval is. Hoe kan dit? Het lijkt er op dat een deel van de winnaars fake is. Dit blijkt ook wel uit het feit dat een veiling eigenlijk nooit weggaat voor minder dan 50 % van de oorspronkelijke waarde. Deze these wordt nog ondersteund door het feit dat het op Vakantieveilingen 's nachts net zo druk is als overdag, en de communityleden zagen er toch echt niet uit alsof ze nooit sliepen. Nou ja, hoe het ook werkt, voor af en toe is het best leuk.

Geen opmerkingen: